open-navfaktor-logo
search
Na potezu Savez
Hoće li FSBiH kazniti političke poruke fudbalera Borca?
Srđan Grahovac, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine i aktuelni kapiten Borca, uzbrukao je javnost izjavom nakon pobjede njegovog tima na Pecari protiv Širokog Brijega.
28.09.2023. u 21:09
get url
text

Grahovac je poručio kako je trijumf posvetio "nastradaloj braći na Kosovu".

- Iskoristio bih priliku da pobjedu posvetimo našoj nastradaloj braći na Kosovu. Naše misli i osjećanja su uz njihove porodice. Neka im Bog podari mir - kazao je Grahovac.

VEZANI TEKST - Kapiten Borca i bivši reprezentativac BiH: Pobjeda za našu nastradalu braću na Kosovu
 

Grahovčeva "nastradala braća na Kosevu" su trojica Srbijanaca, koji su ubijeni u Banjskoj, na sjeveru Kosova, nakon što je 24. septembra ujutro u pucanju naoružanih Srba koji su blokirali cestu ubijen jedan kosovski policajac, dok je jedan povrijeđen.

Kosovske vlasti grupu kojoj su oni pripadali proglasila je terorističkom, a Srbiju smatraju odgovornom za incident.

Uz izjavu Grahovca treba napomenuti kako su igrači Borca u ovom meču nastupili sa crnim trakama na rukavu (predsjednik kluba Milan Tegeltija objasnio da je to zbog dana žalosti u bh. entitetu RS, a on je, podsjetimo, proglašen zbog smrti srbijanskih terorista na Kosovu), a da su navijači Borca na izlasku sa stadiona skandirali političku parolu "Kosovo je srce Srbije".

Hoće li FSBiH reagovati na sve ovo?

- Očekujem da će doći prijava od Takmičarske komisije koja će raditi analizu utakmice. Sve te političke parole mi ćemo sankcionisati - kazao je za Faktor Nermin Kljajić, predsjednik Disciplinske komisije FSBiH.

S druge strane, Ivan Frljić, predsjednik Takmičarske komisije FSBiH, danas nije mogao reći da li će prijava biti podnesena.

- Nisam gledao ništa, nisam čitao ni portale. Ne mogu ništa reći dok ne uradimo analizu utakmice - kazao nam je Frljić, dodavši da će sjednica biti održana naredne sedmice:

- U utorak ćemo imati redovnu sjednicu, a na dnevnom redu će biti zaostale utakmice Premijer lige BiH i odigrane utakmice šesnaestine finala Kupa BiH. Tek kada uradimo analizu, imat ćemo više informacija - zaključio je Frljić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.