open-navfaktor-logo
search
Grčka u šoku
Ispred kuće ubijenog navijača AEK-a pretučeni novinari, policija na nogama, ko je kriv za tragediju?
Grupa nepoznatih osoba napala je TV ekipe ispred kuće 29-godišnjeg navijača AEK-a koji je sinoć ubijen u sukobu navijača zagrebačkog Dinama i ovog kluba pred utakmicu 3. pretkola Lige prvaka koja se trebala igrati u Atini.
08.08.2023. u 14:49
get url
text

VEZANI TEKST - Grci objavili kako je "konvoj smrti" stigao u Atinu: Glumili turiste, pomagali im navijači Panathinaikosa

Grčki portal Law and Order piše da su nepoznati napadači ispred kuće razbili kamere i pretukli novinare i tehničare. Napad se dogodio u Elefsini, industrijskom gradu smještenom 23 kilometra zapadno od Atine.

Michalis, navijač AEK-a koji je ubijen, prema pisanju grčkih medija uboden je u arteriju na ruci što je izazvalo nekontrolisano krvarenje. Za ubistvo se tereti hrvatski huligani.

Majka 29-godišnjaka je nešto ranije hitno prevezena u bolnicu Crveni krst jer je nakon tragične vijesti o smrti sina doživjela srčani udar.

Kako pišu grčki mediji ubica grčkog navijača navodno je među uhapšenima. Kako navodi TV stanica SKAI pozivajući se na izvore iz grčke policije, ubojica 29-godišnjeg Michalisa nalazi se među uhapšenima.

Sudeći prema informacijama iz Hrvatske veliki propust napravila je grčka policija zbog čega je smijenjeno sedam zvaničnika.

Odjel za borbu protiv nasilja u sportu u Grčkoj prije dva dana (u nedjelju) je upozorio da je dobio informacije iz Hrvatske da oko 150 navijača Dinama kreće na put prema Grčkoj, konkretno Bad Blue Boysa.

Navijači AEK-a trebali su okupiti sinoć oko 19 sati na stadionu stadiona radi distribucije godišnjih ulaznica. Međutim, u večernjim satima se dogodila tragedija. Pitanje je zašto policija nije pravovremeno reagovala, nego je na mjesto obračuna stigla tek nakon pola sata.

Grčka policija od jutros je na nogama, a veliki broj grčkih policajaca nalazi se ispred hotela u kojem su bili smješteni igrači Dinama. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.