open-navfaktor-logo
search
Održana Skupština
Jusuf Tanović novi predsjednik FK Željezničar
Na sjednici Skupštine FK Željezničar koja je u toku, delegati su za novog predsjednika Upravnog odbora odabrali Jusufa Tanovića, dosadašnjeg potpredsjednika kluba.
22.11.2023. u 19:40
get url
text
FOTO: Didier Torche

- Zahvaljujem se na povjerenju koje su mi ukazali delegati Skupštine kluba. Iznimna je čast i odgovornost biti na čelu najvećeg sportskog kolektiva u BiH. Nadam se da ću opravdati vaše povjerenje i uspješno nastaviti proces oporavka i renesanse našeg Želje - istakao je novi predsjednik UO.

Jusuf Tanović je član Skupštine FK Željezničar od septembra 2021. godine, te član i potpredsjednik Upravnog odbora Kluba od juna 2022. godine. Magistar je ekonomskih nauka. Obrazovanje je stekao na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu te Univerzitetima Delaware i North Park Chicago u SAD-u.

Tokom proteklih 27 godina je radio u internacionalnim kompanijama Price Waterhouse Coopers, IBM Business Consulting, Deloitte, EDC i Financial Markets International na poslovnom savjetovanju, analitici i rukovođenju kompleksnih, međunarodnih razvojnih projekata. Iza njega je višedecenijski humanitarni i filantropski angažman u BiH i SAD-u.

Tanović je na mjestu predsjednika UO naslijedio Edisa Kovačevića koji je nedavno podnio ostavku.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.