open-navfaktor-logo
search
Crveni alarm
Kahn naredio mobilizaciju u Bayernu, Salihamidžić "u četiri oka" sa zvijezdama Bavaraca
Fudbaleri Bayerna večeras će pokušati prirediti čudo i nadoknaditi tri gola zaostatka u revanšu četvrtfinala Lige evropskih prvaka protiv Manchester Cityja.
19.04.2023. u 18:12
get url
text

Bit će to (ne)moguća misija za Bavarce, ali i prilika da dokažu kako su jedna od najboljih ekipa u Evropi.

Prije revanša protiv Cityja u Minhenu je označena opća mobilizacija. Objavio je to izvršni direktor Oliver Kahn u razgovoru za Bild.

Žestoko je prozvao igrače i trenera.

- Igrači Bayerna morali bi znati ono što mi se po njihovim igrama u zadnje vrijeme čini da ne znaju, šta je Bayern, i to posebno u odlučujućoj fazi sezone. Još bi imali šansi protiv Cityja samo ako bi to pokazali na terenu.

U posljednjih nekoliko utakmica bilo je nekoliko teških kikseva koje Thomas Tuchel mora riješiti. Ekipa pod njim mora pronaći formu i konstantnost. U ekipi imamo više od 20 reprezentativaca tako da nam ne manjka kvalitete. Ono čega u zadnje vrijeme definitivno nema je volja - rekao je Kahn.

Bild također piše da se i iza kulisa odvija veliko "ribanje" Bayernovih zvijezda.

- Sportski direktor Braco Salihamidžić počeo je s pojedinačnim razgovorima s igračima. Svi će proći seanse u četiri oka s njim. Braco inzistira na tome da pokažu više samokritike i preuzmu odgovornost. Više nema mjesta ni vremena za isprike - navodi Bild.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.