open-navfaktor-logo
search
Atraktivni mečevi
Ko će prenositi Zmajeve protiv Engleske i Italije?
AUTOR: S. S.
21.05.2024. u 19:19
get url
text
BiH i Italija igrali na Grbavici u novembru 2020.
BiH i Italija igrali na Grbavici u novembru 2020.
FOTO: ARHIV/FAKTOR
Fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine pod komandom novog selektora Sergeja Barabreza u junu čekaju dvije prijateljske utakmice.
Prvo će bh. nacionalni tim 3. juna u Newcastleu igrati protiv Engleske, aktuelnog viceprvaka Evrope, dok će šest dana poslije Zmajevi gostovati u Empoliju i odmjeriti snage s Italijom - aktuelnim prvakom Starog kontinenta.
Englezi i Italijani pripremaju se za nastup na EURO-u, a na smotri najboljih timova Evrope ni ovoga puta nećemo gledati Bosnu i Hercegovinu.
Nikada ranije BiH nije odmjerila snage s Englezima, a s Italijanima će ovo biti šesti međusobni duel. U prethodnih pet Azzuri su slavili tri puta, jedan meč završen je neriješenim ishodom, dok je jedan trijumf izvojevala BiH u novembru 1996. na dupke punom Koševu.
Utakmice s Engleskom i Italijom izuzetno su atraktivne, a još uvijek nije poznato kome će pripasti TV prava, odnosno koja televizija će raditi prijenose mečeva na teritoriji BiH.
- U narednih nekoliko dana ćemo imati konkretniju informaciju u vezi sa realizacijom prijenosa ovih prijateljskih utakmica - odgovorio nam je Adnan Džemidžić, generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH.
Podsjetimo da su Zmajevi u mečevima B Lige nacija i kvalifikacija za EURO bili na ekranima BHT-a, koji će prenositi i nadolazeći EURO, potom i kvalifikacije za Mundijal koje počinju naredne godine.
Kada su u pitanju ove dvije utakmice nije nemoguće da se u priču uključe regionalni igrači, prije svih Arena Sport i Sport klub.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.