open-navfaktor-logo
search
Tiha zvijezda
Ko je Julian Alvarez: Srušio rekord star 121 godinu, igra u Haalandovoj sjeni
Julian Alvarez, argentinski napadač, bljesnuo je na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
14.12.2022. u 11:24
get url
text

Alvarez je u polufinalnoj utakmici između Argentine i Hrvatske postigao dva pogotka, a izborio je i penal. Argentinac je sa 22 godine i 316 dana postao najmlađi igrač koji je pogodio dva puta u polufinalu ili finalu Svjetskog prvenstva još od Pelea 1958. Brazilac je to učinio kada je imao 17 godina i 249 dana.

Fudbaler Manchester Cityja do sada je na Svjetskom prvenstvu pogađao četiri puta i nije čudo što ima prednost ispred Lautara Martineza.

Manchester City je s Alvarezom početkom ove godine potpisao ugovor na pet i po godina. Engleski tim za potpis Argentinca izborio se u konkurenciji Manchester Uniteda, Barcelone, Reala, Intera i Bayerna koji su lovili Argentinca.

Nakon potpisa za City, Alvarez je šest mjeseci ostao u domovini i na posudbi nastavio braniti boje River Platea. Srušio je 121-godišnji rekord River Platea sa nevjerovatnih šest golova u utakmici Copa Libertadoresa.

U Manchester Cityju nema mnogo prostora za igru, s obzirom na to da se nalazi u sjeni Erlinga Haalanda. Ukupno je za City u svim takmičenjima nastupio 20 puta i postigao sedam golova.

Alvarez je prije dolaska na Etihad dobio laskavo priznanje najboljeg južnoameričkog fudbalera godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.