open-navfaktor-logo
search
Poziv sa Grbavice
Koliko je Želji potrebno navijača protiv Borca da prestigne Sarajevo?
AUTOR: Faktor
21.05.2024. u 18:33
get url
text
Fudbalski klub Željezničar turbulentnu sezonu okončat će u nedjelju utakmicom 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca.
Meč nema rezultatski imperativ, jer su i jedni i drugi ostvarili svoje planove. No, domaći na ovom meču žele postati rekorderi PLBiH kada je u pitanju posjeta.
Trenutno je na liderskoj poziciji FK Sarajevo sa 112.150 gledatelja, a Željo je drugi sa 102.404. Kako bi bili najgledaniji u prošloj sezoni Plavim je potrebno oko 10.000 navijača u deulu protiv Borca.
- 10.000 navijača protiv Borca za prvo mjesto po posjećenosti! Do kraja sezone ostala nam je još samo jedna utakmica, a potom slijede dva mjeseca pauze. Da bismo i treću godinu uzastopno bili najposjećeniji klub i stadion u BiH potrebno je da protiv Borca napunimo stadion i zabilježimo posjetu od minimalno 9.747 navijača.
Klub je štampao maksimalan broj ulaznica, a utakmica se igra u nedjelju s početkom od 17 sati.
Iako je ova sezona iscrpljujuća za sve, pogotovo za navijače, Klub još jednom poziva svoju najveću snagu da se odazove i da nastavimo kontinuitet najbolje posjete u Bosni i Hercegovini. Svi na Grbavicu! - poručili su iz FK Željezničar.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.