open-navfaktor-logo
search
Četiri kola do kraja
Lov na ulaznicu za elitu: Tuzlaci na plus četiri, ovo je raspored Slobode i Stupčanice do kraja prvenstva
AUTOR: S. S.
21.05.2024. u 22:14
get url
text
Kenan Delić (s loptom)
Kenan Delić (s loptom)
FOTO: fksloboda.ba
Sloboda 59, Stupčanica 55. Bodovni je to saldo klubova iz Prve lige Federacije BiH koji pretendiraju na Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
Do kraja sezone ostalo je još 360 minuta borbe, odnosno četiri kola. Vrijedi istaknuti i kako Tuzlaci imaju i bolji međusobni skor od tima iz Olova (pobijedili obje utakmice rezultatom 1:0) pa bi u slučaju da na kraju dva tima imaju jednak broj bodova Sloboda bila u prednosti.
Nastavak Prve lige FBiH zakazan je za srijedu (22. maj) kada se igraju mečevi 27. kola. I Sloboda i Stupčanica igraju mečeve na gostujućim terenima. Ekipa Zlatana Nalića će na megdan Tomislavu koji je odavno u mirnoj luci, a Stupčanica stiže u Hadžiće i odmjerit će snage s Radnikom koji je u opasnoj zoni i kojem gori pod nogama.
U 28. kolu (26. maj) Sloboda na Tušnju igra lokalni derbi protiv Bratstva iz Gračanice, a Stupčanica dočekuje otpisanu Mladost.
Poslije toga, u 29. kolu (1. jun) Tuzlaci će put Tešnja gdje će odmjeriti snage s TOŠK-om, a Stupčanicu čeka gostujući meč protiv Goražda.
Sezona će biti završena 9. juna kada Sloboda dočekuje Simm Bau, a Stupčanica igra domaći meč protiv Gornjeg Rahića.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.