open-navfaktor-logo
search
Treće poluvrijeme
Zeničani kamenovani u Tuzli, iz Čelika tvrde: Jedini krivac je Sloboda
AUTOR: Faktor
19.05.2024. u 14:55
get url
text
FOTO: NK Čelik
Nakon završetka utakmice službena delegacija NK Čelik je kamenovana od  navijača FK Sloboda Tuzla čime je načinjena materijalna šteta na autobusu službenog prijevoznika našeg kluba, saopćili su danas iz zeničkog federalnog prvoligaša.
Zeničani smatraju da se navedeni incident dogodio isključivo zbog slabe organizacije domaćina na jučerašnjoj utakmici.
- Ovim putem pozivamo nadležne komisije Federalnog saveza da pokrenu disciplinski postupak vezan za nemile događaje na jučerašnjoj utakmici. NK Čelik je poslao i službeni zahtjev za dostavljanje delegatskog izvještaja nakon čega će pokrenuti i naredne korake o čemu ćemo obavijestiti javnost i navijače - navode Zeničani.
Dodaju da integritet i sigurnost službenih delegacija na bilo kojoj utakmici ovoga ranga nikad ne bi smio doći u pitanje.
- Nažalost, kamenovanje autobusa nije bio jedini propust na jučerašnjoj utakmici. Dolazak navijača gostujuće ekipe u 30. minuti i izlazak sa stadiona u 80. minuti "zbog lakše organizacije" utakmice je zaista neprihvatljiv organizacijski propust, pogotovo ako uzmemo u obzir razliku u organizaciji ove derbi utakmice na Bilinom polju u prvom dijelu polusezone.
- Također, bitno je i napomenuti da nam je dan pred odigravanje utakmice od Uprave FK Sloboda javljeno da reciprocitet oko prodaje ulaznica za gostujuće navijače, odnosno besplatan ulaz na utakmicu, dogovoren u prošloj polusezoni, više ne vrijedi. Naime, službenim dopisom nam je javljeno da će besplatan ulaz na utakmicu imati samo 100 navijača iako je prvobitni dogovor bio da će svi navijači Čelika na Tušnju, u neovisno kojem broju došli, imati besplatan ulaz. Sve i jedan navijač Čelika na jučerašnjoj utakmici je platio svoju ulaznicu za prisustvovanje 50 posto utakmice, a prihod koji se skupio od "100 besplatnih" ulaznica, Robijaši su donirali klubu za kazne koje su napravili u prvom dijelu polusezone - naveli su iz Čelika.
- Još jednom podvlačimo da je isključivi krivac za sva ružna dešavanja na jučerašnjoj utakmici organizator iste, te se iskreno nadamo da će nadležne komisije Fudbalskog saveza Federacije BiH ekspresno kazniti istog za kršenje samih Propozicija takmičenja - zaključili su Zeničani.
Utakmica između Slobode i Čelika na Tušnju završena je bez pobjednika - 0:0.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.