open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum sa AD Suljić
Sloboda bi mogla uštedjeti 400.000 KM, snažna poruka i ostalim navijačima
AUTOR: Faktor/ S. Š.
17.05.2024. u 20:01
get url
text
Fudbalski klub Sloboda jučer je "s leđa skinuo ogroman teret".
Klub sa Tušnja potpisao je sporazum o izmirenju duga od 904.828 KM, koji imaju prema Advokatskom društvu Suljić. Riječ je o sporu koji je Sloboda izgubila u vezi sa dugom prema bivšem predsjedniku kluba, rahmetli Davudu Zahiroviću, a radi se o pravosnažno presuđenom povratu pozajmica. Dug je prenesen na advokata Suada Suljića, kojem prema presudi Sloboda treba isplatiti 904.828,50 KM od čega je osnovni dug 475.961,53 KM, a ostalo je iznos zakonske zatezne kamate.
Zbog spomenutog duga prošlog mjeseca blokirani su računi Tuzlaka, no kao što je Faktor jučer objavio, sada je riješen i ovaj problem pa se ekipa može maksimalno fokusirati na teren i borbu za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
Potpisivanjem sporazuma zadovoljstvo su iskazali i sa Tušnja.
- Sporazum je rezultat višemjesečnih pregovora između predstavnika kluba i AD Suljić, a koji su obje strane usaglasile i potpisale.
Činom potpisivanja stekli su se uvjeti za deblokadu klupskog računa, te normalizaciju rada FK Sloboda.
Osim toga, riješen je klupski problem sa čijim se rješavanjem odugovlačilo u proteklih devet godina, a vrijedno je istaći da će FK Sloboda u slučaju poštovanja odredaba sporazuma uštedjeti i do 404.000 KM u odnosu na presuđeni iznos te se ovaj sporazum može smatrati izrazito povoljnim po naš klub - saopćili su iz FK Sloboda.
Malo je osoba koje su oprostile bilo kakva potraživanja prema Slobodi, a Advokatsko društvo Suljić ovim potezom je "poslalo poruku" i drugim navijačima Slobode da na isti način iskažu ljubav prema tušanjskom klubu. Odnosno da finansijskom podrškom u istom iznosu pomognu klubu u borbi za ozdravljenje i postavljanje na zdrave temelje, što je prvi preduvjet za povratak na staze stare slave.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.