open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Nedim Jusufbegović više nije trener Veleža: "Našem timu je potrebna promjena na klupi"
Fudbalski klub Velež i dosadašnji šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović sprazumno su raskinuli saradnju.
23.08.2023. u 18:50
get url
text

- Smatramo da je u ovom trenutku našem timu potrebna promjena na klupi, te smo se u korektnom razgovoru sa gospodinom Jusufbegovićem, sporazumjeli i odlučili za raskid.

Nedimu Jusufbegoviću želimo mnogo sreće i uspjeha u daljem radu. Do imenovanja novog šefa stručnog štaba, treninge će voditi Samir Merzić - naveli su Rođeni u kratkom saopćenju.

Velež je na startu premijerligaške sezone odigrao tri domaća meča (Zvijezda 09, GOŠK i Široki Brijeg), a Rođeni su puni plijen osvojili protiv Zvijezde, dok su protiv GOŠK-a, a onda i Širokog Brijega remizirali.

U ponedjeljak Rođeni gostuju na Koševu kod Sarajeva.

Jusufbegović je u Velež došao krajem prošle godine, a u debitovao je u drugom dijelu prethodne sezone. Rođeni su s njim na klupi imali učinak od 12 pobjeda, pet remija i sedam poraza. Također, izborili su finale Kupa BiH u kojem je od Veleža bolji bio gradski rival Zrinjski. Tako su Rođeni poslije dva uzastopna izlaska na euroscenu ostali bez plasmana u Evropu, s obzirom na to da kroz Prmeijer ligu BiH nisu uspjeli izboriti odgovarajuću poziciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.