open-navfaktor-logo
search
Želi otići
Nemiri na Pecari: Moris Valinčić "ucjenjuje" Široki Brijeg?
Nogometni klub Široki Brijeg, kojem je u sklopu saradnje s Hajdukom odnedavno na klupi Marijan Budimir, objavio je spisak igrača za glavni dio ljetnih priprema koji će biti odrađen na Kupresu.
06.07.2023. u 11:21
get url
text

Na spisku putnika ima jedno iznenađenje, a to je izostanak Morisa Valinčića, desnog beka koji se, prema vijestima iz kluba, odbio pojaviti na prozivci jer želi pod svaku cijenu otići iz kluba, piše portal 24sata.

Valinčić je 20-godišnjak koji je u igrao za mlađe kategorije Rijeke i Dinama, a na Pecaru je stigao iz opuzenskog Neretvanca.

Riječanin je u prošloj sezoni za Široki odigrao 28 utakmica. Kako su Hajduk i Široki odnedavno uspostavili saradnju, a Hajduk je u potrazi za desnim bekom nakon odlaska Lovrencsicsa i povrede Mikanovića, pojavile su se nezvanične informacije kako će se Valničić gotovo sigurno preseliti na Poljud.

No, za sada nema vijesti da se nešto događa u tom smjeru. U cijelu priču se navodno uključila i Rijeka i nije nemoguće da će Valinčić na koncu karijeru nastaviti u klubu iz kojeg je i krenuo u profesionalni fudbal i mlađe reprezentativne selekcije hrvatske reprezentacije.

Doduše, Sergeju Jakiroviću nije u najužim kombinacijama za dolazak, a problem predstavlja i odšteta koju bi Riječani morali platiti.

Valinčić je nedavno bio na pripremama mlade reprezentacije Hrvatske u Medulinu, ali nije otputovao na Evropsko prvenstvo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.