open-navfaktor-logo
search
Čeka se potvrda
Odgođena utakmica AEK - Dinamo
Odgođena je utakmica 3. pretkola UEFA Lige evropskih prvaka između AEK-a i Dinama, objavili su grčki mediji.
08.08.2023. u 10:24
get url
text

VEZANI TEKST - Sukob huligana pred meč AEK - Dinamo: Poginuo navijač u Grčkoj, uhapšen i jedan Bosanac

Razlog su nemile scene koje su se sinoć događale u Atini, odnosno sukobi huligana dva kluba, u kojim je poginuo jedan navijač AEK-a.

- Čeka se još samo službeno saopćenje UEFA-e - piši grčki mediji.

U ovom trenutku nije jasno kada će se utakmica odigrati jer je UEFA-in kalendar zgusnut. Sutra igraju Panathinaikos - Marseille, a u četvrtak Olympiacos - Genk, dok je za sljedeći utorak (15. august) planiran revanš u Hrvatskoj.

Ispred stadiona AEK-a navijači su razvili transparent i zapalili svijeće u čast preminulom navijaču (29) svog kluba.

Incident u Atini osudio je i zagrebački Dinamo koji se oglasio saopćenjem za javnost.

Uprkos zabrani prisustva gostujućih navijača u Grčkoj i Hrvatskoj, dio najvatrenijih navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atinu. Gazzetta je objavila kako su navijači Dinama organizovano, u koloni automobila, stigli u Grčku. Prema njihovim policijskim izvorima, navijači su uočeni i za njih je bilo spremno osiguranje, "no čini se da su se organizovali jer su se razbježali po dolasku u grad".

Isti izvor tvrdi da su hrvatski navijači oko 23 sata došli do AEK-ovog stadiona i napali navijače domaćeg tima. Gostujući navijači navodno su pokušali upasti i na stadion. Navijač AEK-a preminuo je nakon što je uboden.

- Ozbiljan incident dogodio se ispred stadiona. Mladi Grk je izboden nasmrt, a još šestero ranjenih još je u bolnici - saopćila je grčka policija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.