open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Osvajač Mundijala u Kataru potpisao za Liverpool
Engleski prvoligaš Liverpool je postigao dogovor o transferu Alexisa Mac Allistera (24) iz Brightona, prenosi Anadolija.
08.06.2023. u 13:33
get url
text

Argentinski veznjak je uspješno obavio ljekarske preglede i dogovorio uvjete s klubom, objavio je Liverpool na svojoj stranici.

Klub je naveo da je s igračem potpisao višegodišnju saradnju, ali nisu otkrili vrijednost kompletiranog transfera.

Mac Allister stiže na Anfield manje od šest mjeseci nakon što je s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru u decembru prošle godine.

- Osjećaj je nevjerovatan. To je ostvarenje sna, nevjerovatno je biti ovdje i jedva čekam da počnem. Želio sam da budem od prvog dana predsezone, tako da je dobro da je sve završeno. Radujem se susretu sa novim saigračima - rekao je Mac Allister.

Argentinski fudbaler je proveo više od tri sezone u Brightonu u čije redove je prešao u januaru 2019. godine iz Argentinos Juniorsa, gdje se odmah vratio na posudbu na šest mjeseci.

Ovaj 24-godišnji veznjak je karijeru počeo u Argentinos Juniorsima, odakle je prešao u Brighton za osam miliona eura, a godinu dana je zatim bio i na posudbi u Boci Juniors.

Mac Allister je postigao 20 golova za Brighton i upisao devet asistencija. Za reprezentaciju Argentine je odigrao 16 utakmica uz jedan pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.