open-navfaktor-logo
search
Tražena roba
Pakleno ljeto pred Zmajevima, na njihovim transferima moglo bi se obrnuti više od 100 miliona KM
AUTOR: S. S.
22.05.2024. u 21:43
get url
text
Demirović procijenjen na 28 miliona eura
Demirović procijenjen na 28 miliona eura
Sezona je u mnogim nacionalnim prvenstvima okončana i klubovi već polako kuju planove za narednu takmičarsku godinu.
Za pojedine bh. reprezentativce poput Anela Ahmedhodžića i Denisa Huseinbašića nije bilo happy enda, s obzirom na to da su ispali u niži rang, dok, recimo, Jusuf Gazibegović ima razlog za zadovoljstvo s obzirom na to da je sa Sturmom prekinuo dominaciju Salzburga i osvojio titulu u austrijskoj Bundesligi.
Za trofej, onaj Evropske lige, bori se Sead Kolašinac. Njegova Atalanta će večeras u Dublinu odmjeriti snage s Bayer Leverkusenom.
U igri za pehar još uvijek su Rade Krunić i Edin Džeko, mada je njihovom Fenerbahčeu potrebno čudo u posljednjem kolu, odnosno pobjeda na domaćem terenu, uz eventualni gostujući poraz Galatasaraya.
Sjajnu sezonu iza sebe ima i Ermedin Demirović koji je u dresu Augsburga zabio 15 golova i devet puta asistirao, što ga čini jednim od najkorisnijih igrača Bundeslige. Isto važi i za Harisa Tabakovića koji je ugrabio trofej najboljeg strijelca njemačke Cvajte (22 gola), ali njegova Hertha nije se uspjela vratiti u Bundesligu.
Zmajevi su tražena roba na tržištu. Prije svih Dedić, Demirović i Ahmedhodžić.
Dedić bi mogao napustiti Salzburg. Za njega odavno postoji interesovanje velikih evropskih klubova koji mogu platiti cijenu koju odredi Salzburg. A bh. reprezentativac koji će u augustu proslaviti 22. rođendan prema Transfermarktu vrijedi 20 miliona eura. Naravno, Salzburg itekako dobro posluje s mladim igračima pa ne bi čudilo da najtrofejniji austrijski klub izvuče i koji milion više.
I o transferu Demirovića već dugo se priča. Spominjala se Borussia Dortmund, Bayern, Frankfurt. I najpoznatiji insajder za transfere Fabrizio Romano ranije je najavio da bi napadač Augsburga mogao u veći klub. Naročito poslije promjene menadžerske agencije. Demirovićeva cijena prema Transfermarktu je 28 miliona eura. To ga čini najskupljim bh. reprezentativcem.
Kada je u pitanju Ahmedhodžić, ne čini se realnim da on ostane u Sheffieldu i ponovo igra Championship. Spominjao se njegov prelazak u Napoli, ali treba sačekati i vidjeti šta će od svega biti. Ono što je u ovom trenutku izvjesno, Sheffield više nije opcija. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 18 miliona eura.
Od ostalih igrača, dinamičnom fudbalskom tržištu interesantni su Jusuf Gazibegović, naravno i Haris Tabaković, nije isključeno ni to da Ivan Bašić napusti Rusiju.
Tek treba da vidimo kakav će status u Ajaxu imati Benjamin Tahirović i da li će poslije samo jedne sezone napustiti Amsterdam, te šta će biti s Edinom Džekom i Radetom Krunićem poslije burne sezone u Turskoj.
Za kraj, ne treba zaboraviti ni to da je mladi David Vuković, novopečeni reprezentativac BiH upisan u bilježnice brojnih evropskih fudbala, a spominjalo se da je na adresu Borca stigla ponuda Salzburga. Također, poslije uspješne sezone sidro iz kiparskog AEK-a iz Larnace digao je golman Kenan Pirić. On će s "čistim papirima" u potragu za novim poslodavcem.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.