open-navfaktor-logo
search
U saobraćajnoj nesreći
Poginuo Miodrag Ješić, bivši trener FK Sarajevo
Miodrag Ješić, bivši trener Fudbalskog kluba Sarajevo, poginuo je u saobraćanoj nesreći.  
08.12.2022. u 12:51
get url
text

Kako piše Blic, nekadašnji fudbaler i trener Partizana, te bivši reprezentativac Jugoslavije, stradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći na putu Ruma - Jarak.

- Nesreća se dogodila jutros, oko 10.30 sati. Putničko vozilo "citroen" u kojem je bio Ješić, kretalo se u smjeru od Rume ka Jarku, kada je iz neutvrđenih razloga prešlo u traku za suprotni smjer.

Automobil je direktno udario u kamion sa prikolicom. Miodrag Ješić, vozač putničkog vozila preminuo je na licu mesta, dok je vozač teretnjaka zadobio lakše tjelesne povrede - piše Blic.

Ješić je fudbalsku karijeru počeo u Žarkovu, a nakon toga preselio je u Partizan, odakle je otišao u Tursku.

Povratnički mandat u Humsku trajao je samo godinu, a nakon još dvije sezone u Turskoj završio je igračku karijeru i otisnuo se u trenerske vode.

Trenersku karijeru započeo je u Radničkom iz Niša, a predvodio je između ostalih OFK Beograd, Partizan, Sfaxien, Altay, Slaviju iz Sofije, Al Arabi, Yangon United.

Ješić je FK Sarajevo vodio u sezoni 2015/2016 (od 23. septembra 2015. do 16. marta 2016. godine). Na klupi Bordo tima sjedio je 16 utakmica, upisao devet pobjeda, dva remija i pet poraza.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.