open-navfaktor-logo
search
Ubijen navijač AEK-a
Potresno svjedočenje vozača Hitne pomoći: Još drhtim od šoka, vikali su "uboden je, vozi brže"
Svjetska sportska javnost u šoku je nakon što su jutros iz Atine stigle tragične vijesti da je navijač AEK-a ubijen tokom sukoba sa Bad Blue Boysima, navijačima Dinama.
09.08.2023. u 00:21
get url
text

VEZANI TEKST - Grci objavili kako je "konvoj smrti" stigao u Atinu: Glumili turiste, pomagali im navijači Panathinaikosa

Grčki mediji prenijeli su potresno svjedočenje vozača Hitne pomoći koji je prevezao nesretnog Michalisa Katsourisa u bolnicu Crvenog krsta. Navijač AEK-a podlegao je povredama nakon što je zadobio ubodnu ranu.

Potreseni vozač bio je na intervenciji u jednoj školi kada su ga zaustavili prestravljeni građani i preklinjali ga da izbodenog momka odveze u bolnicu.

- Bio sam u to vrijeme na intervenciji u školi. Zaustavili su me motoristi i rekli da se dogodio incident. Otišao sam do mjesta nesreće i vidio onesviještenog mladića - u dahu je ispričao vozač za Star News, a potom zastao.

- Oprostite, još drhtim od šoka - bio je uznemiren.

- Vidio sam da je pao u nesvijest, izgubio je puno krvi, skoro sve. Brzo smo ga stavili na nosila i odvezli u bolnicu Crvenog krsta. Vozio sam punom brzinom, a mladići koji su se pozadi vozili s njim vikali su: "Uboden je, vozi brže!". To su neprestano ponavljali. Potom smo stigli u bolnicu gdje sam ga predao liječnicima - ispričao je vozač.

Utakmica između AEK-a i Dinama je odgođena. Prvi meč 3. pretkola ove dvije ekipe igrat će se 15. augusta na Maksimiru, a revanš je 19. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.