open-navfaktor-logo
search
Skandal u Belgiji
Predsjednik Standarda tužio trenera iz Srbije, pominje se i transfer Gojka Cimirota
Belgijski fudbal trese novi skandal u koji je direktno uključen Aleksandar Janković, trener iz Srbije, a u cijeloj priči pominje se i Gojko Cimirot, reprezentativac BiH.
10.02.2020. u 18:30
get url
text

Bruno Venanzi, predsjednik Standard Liegea, podigao je tužbu protiv bivšeg sportskog direktora Oliviera Renarda i bivšeg trenera kluba Aleksandra Jankovića, piše Dhnet.be.

Njih dvojica optuženi su da su izveli finansijsku prevaru tokom transfera u tom klubu, a Venanzi je toga postao svjestan nakon ispitivanja Dejana Veljkovića za "operaciju nula".

Prevare se odnose na transfere u periodu između 2016. i 2018. godine, a navodi se da su skupo plaćeni ugovori za poslove skauta.

Transferi koji su sumnjivi su vezani za Filipa Mladenovića, Gojka Cimirota i Miloša Kosanovića, a navodi se da je Janković zaradio pola miliona KM (250.000 eura), Veljković 340.000 KM, a Renard 40.000 KM.

- Nemam nikakve veze sa tim. Da li pričaju o transferima Kosanovića, Cimirota i Mladenovića? Prvi je obavljen prije nego što sam ja došao, drugi se desio tek kada sam otišao, a kod trećeg nisam bio za njegovo dovođenje. Neosnovano optuživati ljude je opasno i pogrešno. Morat ću da uložim žalbu kako bih skinuo ljagu sa svog imena - rekao je Janković za belgijske medije.

Cimirot je u Standard stigao u januaru 2018. godine iz PAOK-a, a mediji su tada objavili da je transfer iznosio oko šest miliona KM.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.