open-navfaktor-logo
search
Proslava rođendana
Premijerligaši i FSBiH pružili podršku Sportskim igrama mladih
AUTOR: Faktor
20.05.2024. u 17:44
get url
text
Od 17 sati na šest terena širom Bosne i Hercegovine igraju se utakmice 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a svi fudbaleri i djeca u njihovoj pratnji na terene su izašli u majicama Sportskih igara mladih.
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, kao i svi klubovi bh. elite na taj su način pružili podršku ovoj najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Evropi, koja 21. maja obilježava dan svog osnivanja.
Sportske igre mladih su osnovane 1996. godine u Splitu i od tada su okupile preko 2,5 miliona djece i mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, a ove godine se i Slovenija priključila ovoj sportskoj priči.
- Tokom 14 godina postojanja u Bosni i Hercegovini Igre su okupile više od 500.000 dječaka i djevojčica, a ove godine takmičenja će se održati u 46 bh. gradova. Igre kroz svoje aktivnosti promovišu zdrav način života, potiču na bavljenje sportom, razvoj prijateljstva, tolerancije i fair playa, što su prepoznali i brojni sportisti, ambasadori ovog projekta, među kojima su: Aleksander Čeferin, Edin Džeko, Luka Modrić, Nemanja Vidić, Nemanja Matić, Predrag Mijatović, Darijo Srna, Karl Heinz-Rummenigge, Nasser Al-Khelaifi, i drugi - saopćili su iz SIM-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.