open-navfaktor-logo
search
Zabrinuti
Prijatelji FK Sloboda: Slijedi najteže proljeće u posljednjoj deceniji, očuvanje ligaškog statusa kao naučna fantastika
Udruženje građana Prijatelji FK Sloboda zabrinuto je za stanje u tuzlanskom premijerligašu zbog činjenice da će klub s Tušnja u proljetni dio sezone krenuti s pretposljednjeg mjesta na tabeli i grčevito se boriti za opstanak.
04.01.2023. u 11:09
get url
text

Iz ovog Udruženja su pred start priprema i prozivku zakazanu za danas, konstatovali da je Sloboda u zoni ispadanja, da ima najlošiji napad u jesenjem dijelu Premijer lige BiH i da Crveno-crni na devet od 19 utakmica nisu postizali pogodak. Dodaju da je Sloboda peta najbolja odbrana lige, što u potpunosti otklanja svaku dilemu i enigmu zašto je prvo doveden stameni stoper Ivan Šubert.

- Iz ugla optimiste dobro je, nema odlazaka. Iz ugla realista loše je, još uvijek nema dolazaka. Not great, not terrible - konstatuju iz UG Prijatelji FK Sloboda.

Oni dalje dodaju da je klupski menadžment predstavio trogodišnji "izuzetan pregled poslovanja" kojim se težilo obuhvatiti svaki segment.

- Izuzetan do te mjere da se određene nevjerodostojnosti iz izvještaja mogu shvatiti kao tehničke greške.
Pa opet, obični navijač ne može se oteti utisku da situacija na terenu i u stvarnosti ne odgovaraju izvještaju. Period na koji se odnosi ovaj izvještaj su tri rezultatski najneuspješnije godine FK Sloboda. Treba pozdraviti vraćanje dugova, ali bojimo se da smo zanemarili razlog postojanja kluba, a to je sport, rezultat, tabela, pobjede, trofeji - saopćeno je.

UG Prijatelji FK Sloboda smatraju da je pred klubom najteži proljetni dio sezone u posljednjoj deceniji.

- Pred nama je najteži proljetni dio sezone u posljednjih 10 godina. Očuvanje ligaškog statusa sa stanjem kakvo jeste, prosto rečeno je žanr Sci-Fi. Prava zabrinutost tek treba da nastupi ako postoje oni koji toga nisu svjesni. I ta zabrinutost ne samo da se izgovara ili napiše, već dolazi od niže. A niže od usta, kojim se izgovara ili ruke, kojom se piše, je srce navijača - najbitniji organ. Nemojte ga vrijeđati. Drugim riječima, kome je malo 736 sezonskih ulaznica na 120 hiljada stanovnika neka se preseli u Mexico City i očekuje 75 hiljada sezonskih - poručili su iz UG Prijatelji FK Sloboda.

Predsjednik Slobode Elmir Šećerbegović je u novogodišnjem razgovoru za web stranicu kluba kazao da finansijska podrška kroz karte i članske karte nisu dovoljne za bilo kakav ozbiljniji nivo i da se tu uglavnom radi oko 0,01 posto prihoda.

- Ovim putem poručujem onima koji često imaju brigu da će se nešto tražiti od njih da mirno mogu spavati i njihovi novci su na sigurnom. Ta česta zabrinutost se samo spusti do usta da se nešto izgovori, ponekad i do ruku da se nešto napiše, ali nikako niže gdje stoje novčanici da se nešto kupi ili eventualno do nogu da se ustane i pokrenu stvari. Znamo da će opravdanje biti u rezultatima, ovim putem napominjem da je FK Sloboda u svojoj najboljoj poslijeratnoj godini imala ukupno 700 članskih karata te godine tako da taj stav jednostavno ne stoji - izjavio je Šećerbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.