open-navfaktor-logo
search
Selektor zadovoljan
Prva reakcija Save Miloševića nakon poraza od Slovačke
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večerašnjim porazom od Slovačke (1:2) na stadionu Bilino polje u Zenici, u susretu koji se igrao u sklopu 10. kola grupe J, okončala je ovogodišnje neuspješne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.
19.11.2023. u 23:03
get url
text

Zmajevi će kroz baraž imati priliku da izbore plasman na EURO 2024.

Seletkor Savo Milošević mogao je biti zadovoljniji nego nakon debakla od Luksemburga prije tri dana.

- Žao mi je momaka, ali osjećaj je potpuno drugačiji nego poslije utakmice u Luksemburgu. Nemam ni jednu riječ zamjerki. Čak smo i sa deset igrača išli gore. Možemo biti zadovoljni onim što su pružili momci. Rezultat je takav kakav jeste. Opet neke sudijske odluke... Ali, opet, nemamo za čim da žalimo - kazao je selektor Milošević za BHT1 dodavši: 

- Taktički smo sve ispoštovali. Vidjela se ideja. Čak i više, kada smo ostali sa igračem manje. U svim fazama igre smo djelovali bolje. Bašić je debitovao, izdržao je cijelu utakmicu u tom ritmu i dobili smo još jednog igrača pred baraž. Da ne bude da hvalim previše, pokušavam da budem realan. 

Da li selektor ima slika o timu?

- Otprilike imam. Teren može i mora biti jedino mjerilo. Sada mi je mnogo jasnije. Dobili smo još neke igrače. Ima još nekih koji su me iznenadili, ali otom potom, nema utakmica do marta, pričat ćemo. I momci su sada sigurni da mogu. Kada osjete na terenu da mogu, to je najbitnije. I kada smo ostali sa deset, išli smo gore da damo gol. Znači da imaju vjere - kazao je Milošević. 

Povratak Ahmedhodžića?

- Mislim da smo se sa njim već dogovorili i da se on vraća, svakako ću ga posjetiti. Ali ne samo njega, nego 15-ak igrača i objasniti im šta nas čeka u baražu - poručio je Milošević.

Pred kameru je izašao i kapiten Gojko Cimirot.

- Velika je čast predstavljati svoju državu kao kapiten. Odgovoroili smo zadacima, ali malo nas je poremetio crveni karton. Primili smo gol iz kornera, ali možemo biti zadovoljni pristupom - kazao je Cimirot. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.