open-navfaktor-logo
search
Preventiva
Reprezentativac BiH u kućnom karantinu zbog supruge, nema simptome koronavirusa
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović i njegov timski kolega Mario Gavranović danas su završili u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, piše Index.hr.
25.02.2020. u 17:48
get url
text

Hajrovićeva supruga Leyla bila je na modnoj reviji u Italiji, evropskoj zemlji s najviše zaraženih od smrtonosnog virusa. Iz Milana se vratila jučer. Gavranović je u Klinici završio jer se posljednjih dana družio s Hajrovićem. Budući da dvojica Dinamovih fudbalera ne pokazuju simptome zaraze koronavirusom, pušteni su kući.

- Po saznanju kako je supruga jednog od igrača prvog tima GNK Dinamo tokom vikenda boravila u Milanu u Italiji, medicinska služba preventivno je djelovala i uputila igrača i njegovu suprugu u bolnicu Fran Mihaljević. S obzirom na to da osobe ne pokazuju simptome zaraze koronavirusom, trenutno nisu provedena nikakva testiranja već su osobe upućene u kućnu karantenu čije trajanje ovisi o nadzoru i procjeni epidemiologa. Svim igračima upućena je preporuka izbjegavanja i odgode putovanja u pokrajine zahvaćene virusom - objavio je Dinamo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.