open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Sekunde dijelile Zrinjski od senzacije u Engleskoj
Fudbaleri Zrinjskog odigrali su još jednu sjajnu utakmicu u UEFA Konferencijskoj ligi, ali su ostali bez bodova.
05.10.2023. u 22:54
get url
text

{$galerijaFotografija}

Malo je nedostajalo da Mostarci prirede senzaciju u 2. kolu Konferencijske lige i ostanu neporaženi na gostovanju kod Aston Ville. Borbenom i odgovornom igrom bh. prvak je sve do 94. minute uspio čuvati nulu, ali je onda McGinn pogodio glavom za veliko slavlje Engleza - 1:0.    

U prvoj trećini prvog poluvremena terensku inicijativu imala je Aston Villa. Englezi su u nekoliko navrata pokušali ugroziti gol Mostaraca, ali je prvu veliku priliku imao Zrinjski.

Tičinović je ubacio sa lijeve strane, a Bilbija sa vrha peterca šutira u dobro postavljenog Martineza. Velika šteta, mogao je tada bh. prvak stići do prednosti.

Aston Villa se probudila u finišu prvog dijela. Zaniolo je pokušao atraktivno, makazicama, ali Marić brani. Dvije minute kasnije i Tielemans je zagrijao dlanove golmana Zrinjskog, no promjene rezultata nije bilo.

Na otvaranju drugog dijela bilježimo priliku pred golom Marića, ali Ćorluka otklanja opasnost i izbija loptu u korner. 

Sudija Schnyder u 54. minuti dosudio je jedanaesterac za domaće. Ipak, nakon intervencije VAR-a švicarski arbitar poništio je kazneni udarac za domaće. Ispostavilo se da Jakovljević nije igrao rukom nego ga je lopta pogodila u glavu.

Četiri minute kasnije nova velika prilika za Aston Villu, ali Marić ponovo brani. Engleski tim nastavio je sa pritiskom, ali se prvak BiH sjajno branio.

Ipak, u 94. minuti na ubacivanje s desne strane McGinn je glavom pogodio za veliko slavlje Engleza. 


 

IMG_3385.jpeg
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.