open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Selektor Turske pred duel sa Hrvatskom: Sve taktike mogu donijeti i pobjede i poraze
Selektor fudbalske reprezentacije Turske Vincenzo Montella izjavio je uoči kvalifikacionog duela s Hrvatskom kako je sutrašnja utakmica pravi test za selekciju koju vodi, "ali smatram da smo se spremili", javlja Anadolu.
11.10.2023. u 19:12
get url
text

- Sve taktike mogu donijeti i pobjede i poraze, ali kada sam došao u Tursku shvatio sam da je to ekipa gladna pobjeda. Stvarni ispit nam je sutra, radi se o reprezentaciji koja je treća u svijetu. Igrači koje sam doveo su u stanju popuniti praznine, fale nam tri stopera, nedostaje i Arda Guler, ali je moj posao da planiram s igračima koje imamo i ne mislim da će nam to donijeti probleme - pojasnio je Montella.

Sutrašnju utakmica je prilika da pokažu koliko mogu, to je veliki test, kazao je Montella i dodao kako to nema puno veze sa srećom, napomenuvši da mu je poznatu da je Osijek grad koji živi fudbal i da je tu rođen jedan od najboljih strijelaca Hrvatske ikada Davor Šuker.

On je dodao da nedostaci u ekipi možda mogu biti i pozitivni sutra.

Zajedničku organizaciju EURO-a 2032. Tursle i Italije ocijenio je pozitivnom kazavši da bi i tada volio biti selektor.

Manju minutažu Luke Modrića u klubu u posljednje vrijeme Montella je kroz smijeh ocijenio kao "odmaranje za reprezentaciju".

- On je naravno sjajan igrač, uvijek je spreman dati od sebe, a s godinama igrači nauče da rukovode sami sobom - pojasnio je Montella.

Hrvatska će ugostiti selekciju Turkiye na osiječkoj Opus Areni, a susret između reprezentacija koje dijele prvu poziciju s po deset bodova, sudit će engleski sudija Anthony Taylor i pomoćnici Gary Beswick i Adam Nunn te četvrti sudija Michael Salisbury.

Utakmica će biti odigrana u četvrtak na Opus Areni u Osijeku, s početkom u 20.45 sati.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.