open-navfaktor-logo
search
Nezaboravni poziv
Spahić: Najteže mi je bilo kad je Sušić rekao da mu više ne trebam
AUTOR: Faktor
17.05.2024. u 15:09
get url
text
Emir Spahić, direktor fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, ekskluzivno je za Novu BH otkrio koji trenutak mu je bio najteži u karijeri.
- Kad mi je bilo najteže? Kad mi je selektor Sušić rekao da više ne računa na mene. To vam je ekskluziva i to nikada nikome nisam rekao - rekao je Spahić pa nastavio:
- Pape me nazvao i rekao mi "ja tebe više ne trebam". Ovako direktno. Razlog? Samo mi je rekao da sam neko ko puno utječe na ekipu, što jeste bilo istina. Ja tu selektora Papeta baš poštujem jer je bio iskren prema meni. Znam da je to bilo delegirano i od Fudbalskog saveza. Ljudi iz FSBiH su napravili veliki pritisak na njega. Ne znam iz kojih razloga. I normalno novinara.
Dodao je da se Sušić predomislio.
- Kasnije, kad smo izgubili od Kipra, on je mene zvao i rekao mi da hoće da se vratim. Pitao sam, šefe, kako da se vratim, kad sam se oprostio i kad ste mi rekli da nisam potreban više? Imam 33 godine i igram u Bayer Leverkusenu. Prvo sam rekao da neću, onda me otac napao i rekao mi baš svašta. Katastrofa - prisjetio se popularni Spaha.
- To me strašno zabolilo. Pape me pitao, kad me ponovo pozvao, što sam ljut na njega. Ne, šefe, nisam ništa ljut. Vi morate shvatiti da sam ja uvijek bio vojnik ovog Fudbalskog saveza. Uvijek. Da ste mi rekli s 30 da se oprostim, rekao bih kako je tako je. Je li me bolilo? Jeste. Zato što sam radio sve od srca. Da je bilo grešaka, sigurno ih je bilo. Svjestan sam ja toga - ispričao je Spahić.
Prisjetio se potom i utakmice u Parizu protiv Francuske.
- Spomenuli ste Francusku. Kad nisam umro poslije te utakmice. Otac i majka mi na tribinama, ja napravim penal. Neko kaže bio penal, ja ne znam je li bio ili nije. Znam kako sam se osjećao. Onda pročitate komentare, kunu te, vrijeđaju... Svašta ti dođe u glavu. Stvarno teški momenti koje ne možeš zaboraviti. Ali najteže daleko kad mi je selektor Pape rekao da ne računa na mene.
Cijeli intervju sa Spahićem Nova BH emitirat će u Dnevniku večeras u 18.30 sati.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.