open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Sprema se "osveta": Zrinjski protiv starog znanca otvara vrata evropskoj jeseni
Prvak Bosne i Hercegovine u fudbalu mostarski Zrinjski večeras u Mostaru (21 sat) igra protiv Slovana iz Bratislave prvi susret drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.
25.07.2023. u 07:45
get url
text

Bh. predstavnik u prvom kolu preskočio je armenski Urartu, a Slovan je u dvomeču bio bolji od luksemburškog Swifta.

Zanimljivo, Zrinjski je prošle sezone u pretkolu Konferencijske lige za protivnika imao Slovan.

Tada je uz mnogo sreće dalje prošao prvak Slovačke, nakon što je prvi meč pripao bh. predstavniku. Na kraju su odlučivali penali.

-  Očekujem dobru igru i pobjedu. Pred nama su generalno dvije izuzetno teške utakmice. Protivnik je tim koji je pun kvaliteta. Očekuje nas već sad velika borba svih 90 minuta.

Slovan ima puno dobrih pojedinaca. Ne gube glavu, čak i kada igraju sa igračem manje, znaju šta žele i to slijede - izjavio je trener Plemića Krunoslav Rendulić.

Za razliku od duela s Urartuom, stručni štab Zrinjskog ovog puta će na raspolaganju imati Slobodana Jakovljevića i Ivana Jukića.

Ukoliko eliminišu Slovan iz Bratislave, izabranici Krunoslava Rendulića u trećem pretkolu igrat će protiv pobjednika meča Sheriff Tiraspol - Maccabi Haifa.

Zrinjski bi eventualnim prolazom Slovana ispisao historiju bh. fudbala jer bi osigurao minimalno plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

U slučaju da ispadne od Slovana, naš prvak će takmičenje nastaviti u trećem kolu kvalifikacija Evropske lige i igrat će protiv poraženog iz duela Breidablik (Island) - Copenhagen (Danska).

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.