open-navfaktor-logo
search
Prijateljska utakmica u Stockholmu
Srbija deklasirala Švedsku, navijači s političkim porukama, Ibrahimović se oprostio bez minute na terenu
AUTOR: Faktor
08.06.2024. u 19:55
get url
text
FOTO: Čitatelj
Fudbalska reprezentacija Srbije u prijateljskom meču i posljednjoj provjeri pred odlazak na EURO deklasirala je Švedsku u Stockholmu rezultatom 3:0.
Golove za Srbiju, koja je, očekivano, imala veliku podršku s tribina, postigli su Sergej Milinković - Savić u 18., Mitrović u 60. i Tadić u 70. minuti.
Friends Arena
FOTO: Čitatelj
Navijači Srbije i u ovoj utakmici isticali su političke parole, poput svojatanja Kosova.
- Kosovo je Srbija - istaknuto je na tribini gdje su bili smješteni navijači Orlova, a to vjerovatno neće promaći delegatu meča, s obzirom na to da UEFA prema političkim porukama na stadionima ima nultu toleranciju.
Parola navijača Srbije
FOTO: Čitatelj
Danas se od fudbalske reprezentacije Švedske oprostio najbolji fudbaler u historiji te zemlje Zlatan Ibrahimović.
Oproštaj od nacionalnog dresa nije Ibrahimovića "natjerao" da ponovo uđe u kopačke, s obzirom na to da je završio igračku karijeru i obavlja funkciju u Milanu. On je utakmicu pratio s tribina, a nakon meča bit će upriličena posebna ceremonija posvećena oproštaju proslavljenog golgetera.
Vrijedi istaknuti i to da su predstavnici Fudbalskog saveza Srbije napadaču bh. porijekla poklonili dres Orlova s brojem 10.
Švedska ne sudjeluje na Evropskom prvenstvu, dok će Srbija igrati u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, a turnir će otvoriti susretom s Englezima.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.