open-navfaktor-logo
search
Povrijeđen ili...
Šta se dešava sa Ahmedhodžićem? Mrkobrada: Svi smo zatečeni trenutnom situacijom
Fudbalski A reprezentativic Bosne i Hercegovine odradili su i treći trening pred meč 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojem će ugostiti Lihtenštajn.
06.09.2023. u 13:25
get url
text

{$galerijaFotografija}

Siniša Mrkobrada, trener golmana u stručnom štabu Zmajeva, sipao je hvalospejhe na račun selektora Mehe Kodre, pohvalio je golmane Ibrahima Šehića, Nikolu Vasilja i Kenana Pirića, potvrdivši da će Šehić biti "jedinica".

Govorio je i o Anelu Ahmedhodžiću, koji se nije pojavio na okupljanju, a iz našeg tabora ranije su rekli da je povrijeđen, a da medicinski nalaz očekuju iz njegovog Sheffield Uniteda.

- Kada je u pitanju Ahmedhodžić, svi smo zatečeni trenutnom situacijom. Ja nisam možda najkompetentnija osoba da dam neko saopćenje, ali sam siguran da će u toku dana neko od ljudi koji su zaduženi za to obratiti se i dati javnosti prave informacije šta se dešava - kazao je Mrkobrada.

Nemanja Bilbija je naglasio kako je već sarađivao sa Kodrom u vremenu dok su bili u Sarajevu.

- Meni nije prvi put, radio sam sa Kodrom u Sarajevu. Kao što je i Siniša rekao, jednostavno, znamo šta nam je raditi i to je za igrače najbitnije - kazao je Bilbija kazavši kako se nada da će dobiti priliku:

- Moramo raditi na sampouzdanju i da pobijedimo ove dvije utakmice. U petak nam je najvažnije da ostvarimo pobjedu. Što se mene tiče, u dobroj sam formi i ako dobijem priliku to ću maksimalno iskoristiti. U petak nam je neophodna pobjeda.

Pred novinare je izašao i Benjamin Tahirović, koji je ovog ljeta iz Rome prešao u Ajax. Govorio je o prvim dojmovima u radu sa novom selektorom Kodrom.

- Dosta je novo, dosta smo pričali šta trebamo raditi na terenu. Ono što je šef rekao svima nam se sviđa i možemo se prilagoditi tome. Favoriti smo protiv Lihtenštajna, ali moramo biti na sto posto nivou kako bismo ostvarili pobjedu - kazao je Tahirović.

Zmajevi će sutra u Zenici odraditi posljednji trening pred duel sa Lihtenštajnom koji se igra u petak od 20.45 sati na Bilinom polju.

IMG_20230906_130416.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.