open-navfaktor-logo
search
Milošević prvi pik
Stigli pozivi, bez dnevnog reda: Izvršni odbor FSBiH sutra u 11 sati, biraju (li) novog selektora
Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj bi trebao biti izabran novi selektor - Savo Milošević, bit će održana sutra u 11 sati.
28.09.2023. u 12:11
get url
text

VEZANI TEKST - Farsi nikad kraja: Zvjezdan Misimović i čelnici FSBiH nastavljaju brukati Zmajeve

Komitet za hitnost FSBiH prošle sedmice smijenio je Mehu Kodru, a nakon što je istog dana Vahid Halilhodžić rekao kako neće prihvatiti ponudu čelnika Saveza, predsjednik Vico Zeljković i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović dogovorili su da će na klupu Zmajeva sjesti Savo Milošević.

Kako saznaje Faktor članovi Izvršnog odbora FSBiH dobili su pozive za sutrašnju sjednicu, a u njima nije naveden dnevni red, uz obrazloženje da će biti utvrđen prije sjednice.

- vjerujte da ne znam ništa. Imao sam nekih svojih privatnih obaveza. Nisam ni pratio šta se dešava i da li je sutra IO. Ne znam ni da ima prijedloga za selektora. Moram provjeriti mail - kazao je za Faktor Azmir Husić, član IO FSBiH iz Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona.    

Milošević bi trebao naslijediti Kodru, koji je Zmajeva vodio samo 49 dana, u dvije utakmice (pobjeda protiv Lihtenštajna - 2:1 i poraz od Islanda - 0:1). Prije Kodre u četiri utakmice bh. tim je s klupe vodio Faruk Hadžibegić (pobjeda i tri poraza).

Novi selektor će imati zadatak da uigra ekipu za baraž koji je na rasporedu u martu 2024. godine i jedina je šansa za plasman BiH na Evropsko prvenstvo u Njemačku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.