open-navfaktor-logo
search
Čudom preživio
Stravična nesreća: Pogledajte kako izgleda automobil u kojem je bio Muharem Husković
Muharem Husković (19), fudbaler bečke Austrije, doživio je sinoć stravičnu saobraćajnu nesreću, njegov automobil potpuno je uništen, a pravo je čudo kako je preživio.
13.10.2022. u 14:22
get url
text

Informaciju o nesreći potvrdio je njegov klub, objasnivši da je Husković smješten na intenzivnu njegu i da je van životne opasnosti.

Austrijski list Krone piše da je Muharem pretrpio puknuće zadnjeg desnog ukrštenog ligamenta, da je operacija prošla dobro, a da ostalih fraktura nema.

VEZANI TEKST - Mladi fudbaler bh. porijekla imao tešku saobraćajnu nesreću

- Husković će ostati na odjeljenju intenzivne njege, u umjetnoj (induciranoj) komi, a u petak popodne njegovim roditeljima će biti dozvoljeno da posjete sina.

Njegova djevojka Yara, koja je vozila automobil, ima teške povrede u predjelu grudnog koša, ali srećom nisu opasne po život.

Njihov automobil je udario u kamion i odmah počeo da gori, a vozači koji su se zatekli tu nisu oklijevali, ukazali su im prvu pomoć i uglasili požar - piše Krone, uz naglasak da spasa nije bilo samo za njihovog psa.

Thomas Lenger/Krone

Husković je porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Otac mu je iz Čajniča, majka iz Brčkog. Ove sezone je za FK Austria odigrao 13 mečeva u svim takmičenjima, uz jedan gol i četiri asistencije.

Večeras je s Austrijom trebao igrati meč Konferencijske lige protiv Villarreala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.