open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Supruga Amra otkrila hoćemo li Edina Džeku i dalje gledati u dresu BiH
AUTOR: Faktor/BHT1
22.05.2024. u 16:29
get url
text
Hoće li Edin Džeko i u budućnosti nositi dres sa državnim grbom Bosne i Hercegovine?
Dijamant nije dao odgovor na ovo pitanje u martu, nakon eliminacije u polufinalu baraža za EURO 2024 od Ukrajine, ali je umjesto njega odgovorila supruga Amra.
Gospođa Džeko gostovala je u jutarnjem programu BHT1 i u emisiji "Jutru za sve" otkrila hoćemo li Edina i dalje gledati u dresu Zmajeva.
Na pitanje da li će se odazvati Sergeju Barbarezu, selektoru bh. tima, koji mu je uputio poziv za prijateljske mečeve sa Engleskom i Italijom.
- Naravno, doći će - kazala je Amra Džeko, dodavši:
- Edin je neko kome, kao i svima koji igraju za reprezentaciju, a posebno za njega mogu to potvrditi, ništa nije bitnije, nijedan klub, od našeg bh. dresa. Znam da će igrati sve dok bude mogao baviti se fudbalom, sve dok bude mogao, što on kaže “"ok me noge nose" i sve dok bude trebao našoj reprezentaciji. Tako da jedva čeka.
Istakla je kako je Džeko bio veoma razočaran i tužan neuspjehom reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2024 u Njemačkoj.
- Naravno, jako je razočaran, bio je tužan zašto nisu uspjeli da se kvalifikuju na, za njega, možda posljednje veliko takmičenje - izjavila je Amra, te dodala da je njen suprug "još mlad, jak i super se osjeća, jer nije nikad imao problema s povredama".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.