open-navfaktor-logo
search
Nove informacije
Ubica navijača AEK-a napravio veliki propust: Ostavio DNK na preminulom, prijeti mu doživotni zatvor
Divljanje huligana između navijača zagrebačkog Dinama i AEK-a odnijelo je jedan ljudski život. Ubijen je 29-godišnji navijač grčkog kluba, a grčka policija je objavila kako je tada uhapsila 98 osoba.
08.08.2023. u 19:00
get url
text

VEZANI TEKST - Sukob huligana pred meč AEK - Dinamo: Poginuo navijač u Grčkoj, uhapšen i jedan Bosanac

Grčki Newsit javlja da je policija uvjerena kako se ubica nalazi među uhapšenim huliganima.

- Ubica je napravio propust. Na preminulom navijaču je ostao DNK-a trag pa policija uzima DNK-a od svakog uhapšenog te ga uspoređuje s onim pronađenim na odjeći ubijenog navijača - piše Newsit. 

Nož kojim je izvršeno ubistvo još nije pronađen.

Grci će tako istragom pokušati pronaći krivca za smrt AEK-ovog navijača, a počinitelju ovog strašnog zločina prijeti doživotna kazna.

Naime, grčke vlasti su prošle godine povećali maksimalne kazne za sve koji učestvuju u navijački neredima i to nakon što se u tučnjavi između Arisa i PAOK-a dogodila slična situacija poput one sinoćnje u Ateni. Tada je grupa od 12 navijača PAOK-a nožem izbola do smrti 19-godišnjeg studenta i pristalicu Arisa, Alkisa Kampanosa.

VEZANI TEKST - Tragedija u Atini mogla je biti spriječena: Crnogorska policija poslala Grcima bitne podatke

Napadači su uhapšeni, a nakon dugotrajnog postupka prošlog je mjeseca sud u Solunu sedam od 12 huligana osudila na doživotnu kaznu zatvora dok su ostali dobili razne zatvorske kazne, među kojima i one od 20 godina zatvora.

Huligan ili više njih koji su sinoć ubili navijača AEK-a se suočava sa žestokom kaznom, a grčki sudovi su pokazali da nemaju milosti.

Maloprije su došle i informacije da je policija uhapsila 19-godišnjeg Hrvata na granici s Albanijom, javljaju grčki i albanski izvori.

Hapšenje se dogodilo nakon ubistva 29-godišnjeg Katsourisa i divljačkih nereda u atenskoj četvrti Nova Filadelfija.

19-godišnji se Hrvat smatra osumnjičenenim, a pokušao je pobjeći autobusom nakon navijačkih nereda, no zaustavljen je na grčkom graničnom prijelazu Kakavija.

Pod policijskom pratnjom odveden je u Janjinu, grad u Epiru koji se nalazi 450 km od Atene, gdje će biti detaljno ispitan.

Inače, na graničnom prelazu Kakavija grčka je policija zaustavila još 10 Hrvata i u ovom se trenutku provode konzultacije s nadležnim vlastima koje će odlučiti hoće li i oni biti privedeni.

Još sedmero Hrvata uhapšeno je iza 17 sati na granici Evzona.

Hrvati su pokušali pobjeći iz Grčke, a prema informacijama SKAI-ja, u kombiju kojim su putovali pronađeni su noževi i palice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.