open-navfaktor-logo
search
Produžen ugovor
Velež "blindirao" Hadžikića
Golman Osman Hadžikić produžio je ugovor s mostarskim Veležom.
11.12.2023. u 11:46
get url
text

Novi ugovor će 27-godišnjeg čuvara mreže za Rođene vezati do ljeta 2025. godine.

Osman Hadžikić rođen je 12. marta 1996. godine u Klosterneuburgu, Austrija. Prve fudbalske korake je napravio u omladinskom pogonu SV Schwechat, da bi omladinski staž nastavio u FK Austria iz Beča, u kojem će i započeti profesionalnu fudbalsku karijeru.

Nakon perioda provedenog u glavnom gradu Austrije, karijeru nastavlja u švicarskoj u redovima tamošnjeg superligaša FC Zürich, iz kojeg odlazi na jednogodišnju posudbu u hrvatski NK Inter iz Zaprešića, da bi se u ljeto 2020. godine vratio u Austriju postavši članom FC Admira Wacker Mödling. Vrijedi istaknuti i to da je u svojoj internacionalnoj karijeri nastupao i za omladinske U19 i U21 selekcije reprezentacije Austrije ubilježivši ukupno 10 nastupa, kao i da se sredinom ove godine našao na proširenom spisku tadašnjeg selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruka Hadžibegića.

Dres mostarskih Rođenih oblači u januaru 2023. godine, da bi od tada ukupno 31 navrata stajao na golu Rođenih, te 14 puta uspijevao sačuvati svoju mrežu netaknutom.

U tekućoj sezoni Osman Hadžikić je u 17 odigranih utakmica osam puta sačuvao gol Rođenih, te sa tom statistikom predvodi drugu najbolju odbranu Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja je do sada primila tek 15 golova.

Ugovore s Mostarcima ranije su proužili Omar Pršeš, Ante Oreč, Nermin Haskić, Edo Vehabović...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.