open-navfaktor-logo
search
Iranac u Mostaru
Velež se pohvalio: Možemo biti ponosni što imamo još jednog reprezentativca
AUTOR: Faktor
13.06.2024. u 15:56
get url
text
Gholami (desno) bio u rosteru Irana protiv Hong Konga i Uzbekistana
Gholami (desno) bio u rosteru Irana protiv Hong Konga i Uzbekistana
Fudbaleri Veleža na zasluženom su odmoru, nakon što su u prošloj sezoni osvojili treće mjesto i plasirali se u UEFA Konferencijsku ligu.
No odmor nije počeo svima nakon završetka sezone u Premijer ligi BiH. Neki igrači su imali i obaveze prema reprezentaciji. Uz golmana Osmana Hadžikića, koji je sa Zmajevima gostovao Engleskoj i Italiji, obaveze prema nacionalnom dresu imao je i Aref Gholami, koji je bio u rosteru reprezentacije Irana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
U sklopu druge runde Azijske grupe kvalifikacija za Mundijal, koji će se 2026. godine održati u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama, Iranci su igrali dvije utakmice u Grupi E.
- Rođeni su u ovim utakmicama imali svog predstavnika, s obzirom na to da je naše februarsko pojačanje Aref Gholami dobio poziv selektora Amira Ghalenoeija. Reprezentacija Irana, u ovom kvalifikacionom "prozoru", odigrala je dvije utakmice. Prvo su 6. juna gostovali reprezentaciji Hong Konga, ostvarivši sigurnu pobjedu rezultatom 4:2, dok su pet dana kasnike dočekali trenutno drugoplasiranu reprezentaciju Uzbekistana odigravši neriješeno 0:0. Nakon šest odigranih susreta, sa četiri pobjede, dvije neriješene utakmice i bez ubilježenog poraza, reprezentacija Irana zauzima prvo mjesto na tabeli Grupe E.
Iako naš Aref nije dobio priliku za igru u pomenutim susretima, svakako da možemo biti ponosni što u svojim redovima imamo još jednog reprezentativca koji sa čašću brani boje svoje zemlje, ali i prezentuje naš klub na najbolji mogući način - pohvalili su se iz Veleža.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.