open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Velež u problemima pred Želju: Jusufbegović govorio o povredama i teškim odlukama
Fudbaleri Veleža u derbiju polufinala Kupa Bosne i Hercegovine odmjerit će snage sa sarajevskim Željezničarom.
04.04.2023. u 12:50
get url
text

Prvi meč na rasporedu je sutra u Vrapčićima, a revanš se igra dvije sedmice kasnije na Grbavici.

Trener Nedim Jusufbegović i kapiten Veleža Denis Zvonić najavili su duel sa Plavima.

- Drago nam je da smo tu. Jedan od ciljeva smo ispunili plasiravši se u polufinale. Utakmica sa takvim protivnikom će biti jako teška i zahtjevna utakmica, sa svakog aspekta. I što se tiče pritiska i taktički i kondiciono. Smatram da smo u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali da bi trebali i da se možemo nositi i vjerujemo da se možemo nositi u takvim situacijama. Nadam se da ćemo u prvoj utakmici odigrati što bolje i što kvalitetnije i izvući što povoljniji rezultat - rekao je Jusufbegović, a potom je govorio o povrijeđenim igračima:

- To nam stvara veliki problem. Imamo igrača koji nisu igrali 20 dana. Imamo više pitanja nego kvalitetnih odgovora koga staviti da igra. To nam je zaista veliki problem. Imamo teške odluke ispred sebe kroz ovaj dan i kroz trening, da vidimo u kojem pravcu ćemo otići. Vrlo lako je pogriješiti. Nadam se da ćemo uspjeti donijeti najbolje odluke i da odreagujemo na najbolji mogući način. Nema Blagojević, nema Bajrića, nema Halilović, to odranije znamo. Ćuković i Hrkać su odradili po jedna trening. Ima tu još nekih malih problemčića. Imamo još večeras trening, pa ćemo vidjeti - otkrio je Jusufbegović.

Optimista pred duel sa timom sa Grbavice je i kapiten Zvonić.

- Kao što je šef rekao, očekuje nas jedna zahtjevna utakmica. Znamo da Željezničar ima dobre i kvalitetne pojedince i na to ćemo se pripremiti i fokusirati. Želimo ostvariti što bolji rezultat - rekao je Zvonić, te je iskoristio priliku da vjernim navijačima, Red Armyju, čestita 42. rođendan.

Meč na stadionu Rođeni igra se u srijedu od 20.30 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu, a glavni sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.