open-navfaktor-logo
search
Veznjak Astane
Za Zmajeve odigrao 11 utakmica, sada poručuje: Na Evropskom prvenstvu sam srcem uz Hrvatsku
Stjepan Lončar, veznjak Ferencvaroša na posudbi u Astani, kazao je da je okončao reprezentativnu karijeru.
30.11.2023. u 15:27
get url
text

Širokobriježanin je dres Zmajeva nosio 11 puta, posljednji put u prijateljskom meču protiv Kuvajta u septembru 2021. godine.

- Nisam to ranije govorio u medijima, ali završio sam reprezentativnu karijeru, to sam korektno rekao i ljudima u Savezu. Rezultati u kvalifikacijama posljedica su svih odnosa u FSBiH, za koje znamo kakvi su. Momcima koji igraju nije lako, ima tu puno nefudbalskih problema. Svim srcem želim da BiH prođe dodatne kvalifikacije i plasira se na Euro, ali da bi došao rezultat, prvo se moraju posložiti stvari u Savezu - odogovorio je Lončar za Sportske novosti na pitanje o svojoj karijeri u dresu Bosne i Hercegovine.

Kada je u pitanju selekcija Hrvatske koja će igrati na EURO-u, Lončar je kazao da će svim srcem biti uz Vatrene.

- Šta mogu kazati nego da sam ponosan i presretan. Nakon trećeg mjesta na SP-u u Kataru i finala Lige nacija Hrvatska je potvrdila gdje spada. Za mene je to bilo i očekivano jer Hrvatska ima veliku kvalitetu, koja se potvrđuje u kontinuitetu. Istina, kvalifikacije znaju biti stresne, u pravilu nas je Hrvatska naviknula na takve situacije.

- Kad se čini da je sve propalo, na kraju se uvijek izvuče. Ali, nije to slučajno, reprezentacija Hrvatske ne nosi bez razloga epitet koji cijeli svijet prepoznaje kao Family jer su oni uistinu jedna velika porodica, najbolja kad je najpotrebnije.

Zato su Luka Modrić i suigrači, kako oni najiskusniji tako i najmlađi, svima nama koji igramo fudbal uzori kako po svojim izvedbama i vjeri u uspjeh na terenu, tako i svojim ponašanjem i izvan terena. Ponosan sam, naravno da ću na ljeto biti i srcem uz Hrvatsku - konstatovao je Lončar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.