open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 21. kolo
Željo razbio Sarajevo i revanširao se komšijama sa Koševa
Fudbaleri Željezničara savladali su Sarajevo u 151. gradskom derbiju odigranom večeras na Grbavici. 
03.03.2024. u 20:38
get url
text

{$galerijaFotografija}

Plavi su razbili goste sa Koševa sa 3:0, te im se revanširali za poraz u prvom dijelu sezone kada je Bordo tim slavio identičnim rezultatom. Ovim trijumfom Plavi su pobjegli iz crvene zone, odnosno sa pretposljednjeg mjesta na kojem su bili nakon jučerašnjih pobjeda Tuzla Cityja i Igmana. 

Stidljivo su zaprijetili i jedni i drugi na otvaranju utakmice. Hiroš se prekombinovao, a Amoah na kraju poslao loptu u gol-aut. Na drugoj strani Radović je ubacio iz slobodnjaka, a Đuričković glavom šutirao preko gola.

Prve čarke bilježimo u 11. minuti. Žustriji razgovor imali su Krpić i Radović, a umiješao se i gostujući golman Iliev, ali sve se brzo smirilo.

I odmah kada je meč nastavljen Željezničar je došao u vodstvo. Majstorija Amera Hiroša. Svi su očekivali centaršut iz slobodnjaka sa 40-ak metara, ali je desetka Plavih odlučila da direktno šutira na gol. Uhvatio je Ilieva na spavanju i poslao loptu u mrežu za 1:0 i veliko slavlje domaćih.

Mogli su domaći tri minute kasnije i do drugog gola. Penaranda ser poigravao i dodao loptu do Amoaha, čiji je udarac izblokiran.

Nakon pola sata igre prijeti i Sarajevo. Opet iz prekida. Radović je ubacio sa desne strane, Muftić zaplivao u prazno, a Cocalić loptu izbio u korner.

{$galerijaFotografija}

Do kraja poluvremena prijetili su Bismark i Karić. Prvi je mlako šutirao i Iliev je bez problema zaustavio njegov udarac, a udarac drugog izblokirala je odbrana Sarajeva.

Plavi su udvostručili prednost u 59. minuti. Kyeremeh je izgubio loptu, kombinovali su Krpić, Radinović i Amoah, čiji udarac kratko odbija Iliev, a na loptu natrčava Galić i pogađa za novo slavlje domaćih.  

Sarajevo je prvi šut u okvir gola Željezničara uputilo u 61. minuti. Pokušao je Matanović, ali Muftić to brani bez problema.   

Deset minuta kasnije Plavi stižu do 3:0. Sijevnula je kontra. Amoah je dobio duel sa Kyeremehom, uposlio Boljevića, a ovaj na drugoj strani pronašao Galića koji pogađa za 3:0. Bio je to drugi gol u večerašnjem derbiju za desnog beka domaćeg tima. 

U finišu meča čarke na terenu, a golman Iliev udario je Cavnića i dobio direktan crveni karton. 

Tabela

Standings provided by Sofascore
IMG_20240303_181046.jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.