open-navfaktor-logo
search
Poziv iz UAE
Zlatko Dalić odbio šeikove milione i ostaje na klupi Hrvatske
Zlatko Dalić popularan je izbor svaki put kada fudbal u zemljama Zaljeva zaglavi na većoj raskrsnici.
16.04.2020. u 12:42
get url
text

Nakon "razvoda" sa srbijanskim trenerom Ivanom Jovanovićem na jednoj takvoj raskrsnici upravo se zatekao šeik koji upravlja Fudbalskim savezom Ujedinjenih Arapskih Emirata, piše Jutarnji list. No, prema istom izvoru, uzalud kuca na Dalićeva vrata...

Iako mu ugovor s Hrvatskim fudbalskim savezom istječe ovog ljeta, Dalić, navodno, nema namjeru krenuti u najizdašniju berbu života vrijednu čak pet miliona eura godišnje.

Postoje najmanje dva važna razloga zašto Dalić neće podići sidro krajem jula. Prvi je da namjerava dovršiti posao s Vatrenima. S HNS-ovim predsjednikom Davorom Šukerom postigao je načelni dogovor da sljedeće godine odradi završni turnir Evropskog prvenstva, da zajedno s Lukom Modrićem i Ivanom Rakitićem zaokruži ciklus nakon kojeg će se senatori posljednji put nakloniti navijačima i prepustiti kormilo mlađima. To podrazumijeva produženje Dalićevog ugovora za još godinu po postojećim uvjetima (milion eura bruto godišnje).

Drugi važan razlog kaže da Dalić nije lovac na novac. Odmah nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji na adresu mu je sletjela sumanuta ponuda kineskog kluba, ugovor vrijedan 10 miliona dolara po sezoni, ali on je dotad već osmislio potpuno drukčiju krivulju nastavka karijere. Još jedno veliko takmičenje s reprezentacijom, a onda potraga za ambicioznim klubom u nekoj od Liga petice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.