open-navfaktor-logo
search
Brazilac pušten uz kauciju
Zna se ko je položio novac za Alvesovu slobodu
Autor: Faktor
26.03.2024. u 12:00
get url
text
Alves napustio zatvor poslije 14 mjeseci
Alves napustio zatvor poslije 14 mjeseci
FOTO: Anadolu Agency
Dani Alves napustio je zatvor u blizini Barcelone nakon što je uplaćena kaucija od miloion eura za njegovo oslobađanje. Nekadašnji fudbaler iza rešetaka je proveo 14 mjeseci nakon što je osuđen za silovanje djevojke u noćnom klubu.
Mnogima nije jasno kako Alves poslije tako bogate karijere nema dovoljno novca da sam riješi finansijske obaveze.
No, bivši igrač Barce ostao je bez gotovo svih sredstava pa su mu u pomoć morali priskočiti prijatelji ili bivši saigrači. Alvesa je prvo od veće kazne spasio Neymar pologom od 150.000 eura. On je žrtvi silovanja platio odštetu pa je Alvesu smanjena zatvorska kazna na četiri i po godine. Tužilaštvo je tražilo duplo veću kaznu.
Neymar je bio i glavni kandidat za kauciju od milion eura, no onda je, brzo pod pritiskom javnosti - odustao od toga.
U ponedjeljak se konačno našao junak koji je traženu sumu prebacio na konto suda. Navodno je Alvesa spasila grupa njegovih prijatelja predvođenih bivšim saigračem iz Barce Memphisom Depayem. Nizozemac koji trenutno igra za Atletico Madrid, očito se sprijateljio s osuđenim Brazilcem dok je igrao u dresu Barcelone.
Osim milionske kaucije, Alves je vlastima u Španiji morao predati i oba pasoša, brazilski i španski, bit će pod stalnim policijskim nadzorom i ne smije se približavati žrtvi silovanja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.