open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Zrinjski gostuje u Engleskoj: Može li prvak BiH protiv Aston Ville prirediti novu senzaciju?
Fudbaleri Zrinjskog večeras će od 21 sati u okviru drugog kola grupne faze Konferencijske lige gostovati na Villa Parku gdje će im domaćin biti Aston Villa.
05.10.2023. u 07:57
get url
text

Zrinjski je u prvom kolu čudesnim preokretom pobijedio AZ Alkmaar rezultatom 4:3, dok je engleski predstavnik poražen u Poljskoj od Legije rezultatom 3:2.

- Pred nama je najveća utakmica u historiji kluba. Svi smo privilegirani što smo dio historije. Razmišljaš o utakmici i boli te glava od kvalitete, ali to je privilegija da te boli glava. Koliko bi trenera i klubova dalo novaca da budu u našoj poziciji.

Protiv kakvog će protivnika igrati bh. prvak dovoljno govori podatak da je Aston Villa u engleskom prvenstvu trenutno efikasnija od Manchester Cityja, engleskog i evropskog prvaka -  izjavio je trener Plemića Krunoslav Rendulić u najavi meča.

- Ako su sposobni dati Brightonu šest golova, onda vam je jasno o kakvoj se kvaliteti radi. Ali mi ne idemo tamo na izlet, idemo odigrati dobru utakmicu, dati svoj maksimum, a za što će taj maksimum biti dovoljan, o tom potom - dodao je trener prvaka BiH.

Što se tiče igračkog kadra, Hrvoje Barišić i Filip Bradarić zbog zdravstvenih problema propustit će duel s Aston Villom, dok su ostali fudbaleri spremni za večerašnji duel.

Susret je najavio i trener engleskog tima Unai Emery.

- Moramo pobijediti. Prvi meč smo igrali i izgubili, sada su bodovi bitniji jer smo prvu priliku izgubili da osvojimo tri boda. Moramo se boriti protiv Zrinjskog, moramo se boriti protiv AZ Alkmara, moramo se ponovo boriti protiv Legije Varšave i trebat će nam bodovi. Protiv Zrinjskog ćemo se suočiti sa prilikom da osvojimo tri boda - kazao je Emery i dodao:

- Ne radi se o razmišljanju da igramo pod pritiskom, već o tome da treba da igramo dobro, da igramo sa ličnošću, da pokušamo da nametnemo našu ideju i osvojimo ta tri boda, to su zahtjevi koje imamo od sebe - dodao je trener Aston Ville.

Roster Aston Ville vrijedan je 597,70 miliona eura, što je nešto više od milijardu konvertibilnih maraka, podaci su Transfermarkta.

Specijalizirani portal koji se bavi tržišnom vrijednošću fudbalera procijenio je Zrinjski na 10,3 miliona eura, a to je gotovo 60 puta manje u odnosu na ekipu koju predvodi Unai Emery.

Najskuplji pojedinac u Aston Villi je 24-godišnji krilni napadač Moussa Diaby. Francuski reprezentativac vrijedi 50 miliona eura.

Španski reprezentativac Pau Torres procijenjen je na 45 miliona eura, Jacob Ramsey vrijedi 42 miliona eura, a Ollie Watkins 40 miliona eura.

U rosteru Zrinjskog najveću tržišnu vrijednost ima Mario Ćuže (miliona eura), a Nemanja Bilbija vrijedi 800.000 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.