open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Zrinjski nesretno izgubio od Slovana, ali nije bez šansi u Bratislavi
Fudbaleri Zrinjskog poraženi su od Slovana u prvom meču 2. kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka. 
25.07.2023. u 23:02
get url
text

{$galerijaFotografija}

Gosti iz Slovačke slavili su na stadionu Pod Bijelim brijegom sa 1:0, a strijelac je bio Zuberu u 53. minuti.

Prvak BiH je imao bolje prilike, pogađao je i okvir gola, ali na revanš u Bratislavu putuje sa golom zaostatka. Prema onome što smo vidjeli večeras Mostarci nisu bez šansi za sedam dana.   

Zrinjski je bolje otvorio utakmicu, u uvodnim minutama stvarao konstatan pritisak na zadnju liniju Slovaka, ali smo prvo uzbuđenje vidjeli u 13. minuti. Čanađija je proigrao Ćužea, koji šutira iz prve, ali lopta ide pored gola. 

Gosti su prvi put zaprijetili nakon pola sata igre. Nakon ubacivanja iz prekida najviši u skoku je Zuberu, koji šutira glavom, ali lopta ide iznad gola. 

U 47. minuti opasno je bilo pred golom Zrinjskog. Kombinovali su Barseghyan i Čavrić, ovaj drugi je šutirao, ali je Marić odbranio njegov pokušaj.

Slovan je poveo u 53. minuti. Nakon prekida Zuberu je bio najviši u skoku i pogodio je za 0:1! Domaći su tražili prekršaj, smatrajući da je strijelac gola sa dvije ruke srušio Senića. Situaciju je provjeravao i VAR, ali promjene odluke nije bilo.  

Deset minuta kasnije domaći su mogli do izjednačenja. Ćuže je bio je sam ispred Borjana, oklijevao je i potom šutirao preko gola. Na kraju je bio i sebičan, jer je imao i boljih solucija - usamljeni su bili Kiš i Tičinović. Velika prilika otišla je u nepovrat. 

Još jednu priliku za Zrinjski bilježimo u 70. minuti. Čanađija je ubacio, Kiš šutirao glavom, ali Borjan brani. Na zvižduke sa tribina, kanadski golman odgovorio je sjanom odbanom. I nakon toga Zrinsjki je nastavio sa napadima. 

U 79. minuti na sjajno ubacivanje Jakovljevića u sjajnoj prilici našao se Ćorluka, koji je uhvatio Borjana na krivoj nozi, ali se ispriječila stativa. Mnogo sreće imali su tada Slovaci.  

U finišu meča Marić, golman Zrinjskog, sa dvije sjajne infomacije spasio je našeg prvaka težek poraza. 

AA-20230725-31766367-31766348-KVALIFIKACIJE_ZA_LIGU_SAMPIONA_ZRINJSKI_SLOVAN_BRATISLAVA.jpg
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.