open-navfaktor-logo
search
Iskusni stoper
Zukanović se oprostio od Zmajeva, prisjetio se i najbolnijeg trenutka u dresu BiH
Iskusni stoper Ervin Zukanović odlučio je okončati reprezentativnu karijeru.
20.10.2020. u 13:51
get url
text

Defanzivac koji je za Zmajeve debitovao 2012. godine ovu odluku saopćio je putem svog zvaničnog Instagram profila.

U prilično emotivnoj objavi sadašnji defanzivac turskog Karagumuka prisjetio se i 2014. godine kada ga tadašnji selektor Safet Sušić nije uvrstio među putnike za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

- Svakom profesionalnom sportašu je jedan od najvećih ciljeva da nastupa za reprezentaciju svoje države. Da rame uz rame sa svojim saigračima, uz podršku navijača, porodice i cijele nacije branimo boje svoje zastave.

Osjećaj kada slušam našu himnu je neopisiv i daje jednaku motivaciju na bilo kojem terenu.

Od prvog nastupa davne 2012. godine sa dresom omiljene zastave imao sam cilj da iznesemo našu reprezentaciju na veliko takmičenje.

Nažalost, taj san mi je oduzet 2014. godine u Brazilu i već tada sam razmišljao o povlačenju.

Međutim, život i karijera su me naučili da se trudom i oscilacijama izazova prevazilaze sve prepreke i brišu sva odustajanja.

Svaka prepreka na toj strani bivala je nagrađena uspjehom u klubovima za koje sam igrao.

Ljubav i predanost državnim bojama su me uvijek vraćale, ali su povrede bile te koje su me zaustavile i primorale da je došlo vrijeme da završim ovo poglavlje sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine i posvetim se u potpunosti matičnom klubu.

Vrijeme je da nove generacije ispunjavaju istu želju i uživaju veću sreću u budućim takmičenjima.

Hvala saigračima sa kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz Saveza, novinarima i neumornim i vjernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima - napisao je Zukanović.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svakom profesionalnom sportašu je jedan od najvećih ciljeva da nastupa za reprezentaciju svoje države. Da rame uz rame sa svojim saigračima, uz podršku navijača, porodice i cijele nacije branimo boje svoje zastave. Osjećaj kada slušam našu himnu je neopisiv i daje jednaku motivaciju na bilo kojem terenu. Od prvog nastupa davne 2012. godine sa dresom omiljene zastave imao sam cilj da iznesemo nasu Reprezentaciju na veliko takmičenje. Nažalost, taj san mi je oduzet 2014. godine u Brazilu i već tada sam razmišljao o povlačenju. Međutim, život i karijera su me naučili da se trudom i oscilacijama izazova prevazilaze sve prepreke i brišu sva odustajanja. Svaka prepreka na toj strani bivala je nagrađena uspjehom u klubovima za koje sam igrao. Ljubav i predanost državnim bojama su me uvijek vraćale ali su povrede bile te koje su me zaustavile i primorale da je došlo vrijeme da završim ovo poglavlje sa Reprezentacijom Bosne i Hercegovine i posvetim se u potpunosti matičnom klubu. Vrijeme je da nove generacije ispunjavaju istu želju i uživaju veću sreću u budućim takmičenjima. Hvala saigračima sa kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz Saveza, novinarima i neumornim i vijernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima. Vaš Zuka

A post shared by Ervin Zukanovic (@ezuka87) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.