open-navfaktor-logo
search
Mladi bh. košarkaš
Amsal Delalić: Odlazak u NCCA ligu je ostvarenje mog dječačkog sna
AUTOR: BHBasket
12.06.2024. u 08:39
get url
text
FOTO: Dragana Stjepanovic/ABA League
Amsal Delalić, mladi bosanskohercegovački košarkaš, poslije izvrsne sezone u Prvenstvu BiH u budućnost će nositi dres NCCA ligaša Pittsburgh Pantersa.
- Od septembra ili oktobra prošle godine ljudi iz Amerike su stupili u kontakt sa mnom da me pitaju da li sam zainteresovan. Rekao sam što da ne. Tako smo stupili u kontakt i tako je sve krenulo - rekao je Delalić na početku razgovora za BhBasket, te otkrio ambicije:
- S ambicijama da budem bolji nego što jesam. Jako sam sretan što napokon imam osjećaj da je to sredina gdje ću moći da pokažem sebe u što boljem svijetlu i stvarno mislim da je nevjerovatno iskustvo otići i biti u Americi.
Istakao je da je zadovoljan svojim nastupima prošle sezone u dresu Borca.
- Ja sam zadovoljan, mislim da je stvarno bilo i uspona i padova, na kraju krajeva je bilo onako kako je trebalo da bude i uvijek je tako kroz čitavu karijeru sa usponima i padovima. Ja sam iskoristio maksimalno što sam mogo i još sam mlad, sada će mi tek 21 godina, tako da preda mnom je duga karijera - dodao je Delalić.
Na pitane novinara da li će odlazak u Ameriku biti prepreka eventualnim pozivima u našu reprezentaciju, Delalić je istakao da je prvo potrebno da se navikne na novu sredinu.
- Pa ne znam, nisam siguran, vidjet ćemo to još, treba da vidim malo, meni treba vremena da se naviknem i na Ameriku i na sezonu koja je ispred mene. Tako da vidjet ćemo, sve će biti u dogovoru, tako da ne bih ništa sada otvarao - rekao je bh. košarkaš dodavši kako je ispunio svoj san.
- Pa sanjao sam, imao sam taj san već sa 15-16 godina i pratio sam tu koledž košarku i stvarno sam imao želju da zaigram. Nisam baš očekivao da će biti ovako kasno, ali da odem i da to iskusim tamo, mislim da je to ispunjenje sna kojeg sam imao kad sam bio mlađi, tako da jedva čekam - zaključio je Delalić.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.