open-navfaktor-logo
search
Kickbox
Adnan Redžović svjetski prvak, Jasmina Merdić u finalu, još dvije bronze za BiH
Reprezentativci BiH u kickboxu osvojili su četiri medalje, tri u seniorskoj i jednu u konkurenciji veterana na Svjetskom prvenstvu koje se održava u portugalskom gradu Albufeira od 16. do 25. novembra 2023. godine.
24.11.2023. u 11:11
get url
text

Jasmina Merdić se u polufinalnoj borbi pobjedom protiv Čehinje Mlejnikova Lucie plasirala u finale, gdje će se za titulu prvakinje svijeta boriti protiv Srbijanke Lee Blagojević.

Svjetski prvak u kategoriji veterana iznad 94 kg postao je Adnan Redžović, savladavši Nijemca Mikea Hofera, Hrvata Ivicu Ivića i u finalnoj borbi Austrijanca Davida Dvornikovicha, saopćio je Olimpijski komitet BiH.

Treća mjesta, odnosno bronzane medalje su osvojili: Alija Tucak, kategorija iznad 91 kg u K1 i Dino Ružnić, kategorija do 74 kg u Light Contactu.

Bez medalja su ostali članovi reprezentacije koji su ostvarivali pobjede u kvalifikacijama, ali nažalost ovaj put nisu uspjeli izboriti plasman za medalju, a to su: Jana Đerić, Rijad Kasapović, Vedad Ćutuk, Jasmin Ramić, Albert Ugrinčić, Cvijetin Vujanović, Mesud Selimović, Amar Lugan, Abdulkerim Šehović, Faris Svaraka, Tarik Okerić i Nikola Drobnjak.

Ostali članovi reprezentacije u Portugalu bili su: selektor Salko Zildžić; treneri Elvedin Dubravac, Bećo Durdžić, Dimitrija Jovanović, Šemso Šabanović, Borislav Vujanović, Ermin Lugan, Adnan Redžović ujedno i trener, te sudije Dragana Vitoković i Neđo Bratić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.