open-navfaktor-logo
search
NAGA prvenstvo u grapplingu
Ajla Saračević se okitila sa dva zlata
Predstavnici Bosne i Hercegovine u grapplingu, sa super jakog NAGA turnira u Njemačkoj, vraćaju se sa nekoliko medalja oko vrata.
01.06.2023. u 19:20
get url
text

Na otvorenom NAGA prvenstvu u grapplingu, mlada i perspektivna Ajla Saračević je osvojila čak dvije zlatne medalje. Ona je nastupila u kategorijama TEENS NO-GI i GI / INTERMEDIATE.

Sjajan rezultat napravio je i Fuad Saračević, koji je u Njemačkoj osvojio tri medalje i to jedno zlato i dva srebra. Zlato je osvojio u kategoriji GI, u teškoj kategoriji, a nastupio je i u kategoriji NO GI expert.

U kategoriji NO GI expert, nastupio je i Nihad Maličbegović, u kojoj je osvojio zlato, dok je u GI kategoriji, za svoj BJJ R-Team, osvojio srebrnu medalju.

Bh. takmičare na NAGA turniru u Njemačkoj, predvodili su treneri Muhamed Nesiren i Tarik Varešanović, koji su zadovoljni njihovim nastupima.

Inače, NAGA asocijacija je najveća Sjevernoamerička asocijacija u grapplingu, koja okuplja više od 750.000 takmičara iz cijelog svijeta, pa je uspjeh Ajle i Fuada Saračevića, te Nihada Maličbegovića, tim i veći.

Uz NAGA prvenstvo u Njemačkoj, uporedo je održano i takmičenje “Stronghold” iz Jiu-Jitsu serije u Kuli (Srbija), gdje je član BJJ R-Teama Damir Agović osvojio bronzanu medalju.

Agović je nastupio u kategoriji Master 35+ /blue&upper belt/ -94 kg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.