open-navfaktor-logo
search
"Prljaju obraz sportu"
Alija protiv Mehe: Boks meč iz Tuzle koji je istovremeno smiješan i tužan
Meč "profesionalnih boksera", Alije i Mehe, održan u tuzlanskom Mejdanu, izazvao je salvu podsmijeha, ali i negodovanja.
19.12.2021. u 18:26
get url
text

Meho Halilović bio je u jednom, a u drugom uglu višestruki osvajač amaterskih tunira u BiH i inostranstvu Alija Mešić.

Po prikazanom u ringu, moglo se vidjeti da borci, naročito Meho baš i nema dodirnih tačaka s boksom, pogotovo profesionalnim,  a kao takav je ovaj meč i najavljen.

Slavio je Mešić i to nakon što je Halilović predao meč, jer očito više nije imao snage.

Na to je upozorio i tuzlanski kikbokser Mesud Selimović.

- Pogledajte kako ljudi kvare ovaj plemeniti sport, pogledajte kako izgleda kad se sastave dva tuljana, jedan od ove dvojice nikad u životu svom nije stavio bandaže niti zna stavit, ali je za 50 KM ušao u ring i to kao "profesionalni boxer…"

- Da dragi Bog sačuva. Pa zbog ovakvih organizacija, manifestacija oni pravi borci ne mogu da nađu sponzore i ne mogu da dobiju medijsku pažnju jer upravo ovi tuljani prljaju obraz borilačkom sportu.I još jedna zanimljiva stvar, jedan od ove dvojice je, vjerovali ili ne, poslao fotografiju sa cigaretom u ruci za plakat - napisao je Selimović.

- Sportski savez bi morao zaustaviti ovakva i slična okupljanja i na vrijeme stati ukraj ovome. Ovakve stvari tjeraju ljubitelje borilačkih sportova - dodao je tuzlanski kikbokser i reprezentativac BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.