open-navfaktor-logo
search
Slijede iskušenja
Kik-bokseri željno čekaju borbe: Olimpijada kao poseban motiv
Pandemija koroanvirusa koja i dalje stvara probleme u svijetu, značajno je utjecala na cjelokupan sport.
12.08.2021. u 13:30
get url
text

Koronavirus prošle godine "ugušio" je i kik-boks, jer su skoro sva takmičenja koja su bila zakazana, zbog epidemiološke situacije otkazana.

Ove godine stvari po ovaj sport nešto su povoljnije, što je obradovalo i bh. kik-boksere, željne borbe.

Od 3. do 4. septembra Skoplje će biti domaćin Balkanskog prvenstva, a od 15. do 24. septembra u Italiji će se održati Svjetsko prvenstvo.

Kik-boks je 20. jula ove godine u potpunosti priznat kao olimpijski sport, što je poseban motiv borcima, priča nam Mesud Selimović, reprezentativac BiH i član tuzlanskog kluba Flek "Tom Cat".

- Kik-boks je u potpunosti priznat kao olimpijski sport i bit će sastavni dio sljedeće Olimpijade (Pariz 2024.) - kaže Selimović.

On je već počeo pripreme za izazove koji ga čekaju.

- Ovo Svjetsko prvenstvo je bitno po tome što će osvajači medalja izboriti plasman na Svjetske igre koje su zakazane za narednu godinu. Konkurencija će biti paklena, posebno u K1 disciplini. Cilj mi je biti u što boljoj formi i pokušati osvojiti medalju, osigurati učešće na Svjetskim igrama - dodaje Selimović koji se sa Svjetskih igara 2017. vratio kao drugoplasirani.

Selektor kik-boks reprezentacije BiH Salko Zildžić iz tuzlanskog kluba, osim na Selimovića, računa na Igora Emkića, Almina Hodžića, Amru Babajić, Zehrinu Kadrić, te juniora Faruka Umihanića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.