open-navfaktor-logo
search
Sjedeća odbojka
Laktaši predstavljaju Srbiju, za Fantome je neuspjeh sve osim titule prvaka Evrope
AUTOR: Faktor
24.04.2024. u 10:54
get url
text
Odbojkaški klub invalida Fantomi, aktualni prvaci Bosne i Hercegovine, od 26. do 28. aprila nastupit će na Kupu šampiona koji će se održati u hrvatskom gradu Poreču.
Fantomi su pripreme obavili u Jablanicu, gdje se imali odličen uvjete za rad i spremni su za nove izazove.
- Fantomi idu po sedmu titulu, treću uzastopnu. Ove godine je 20 godina kako smo osvojili prvi titulu evropskog prvaka. Sve pripreme su završene, sutra krećemo na put. Trenutno smo u vrhuncu forme i shodno tome očekujemo da će sedma titula doći u naše prostorije.
IMG_20240424_103400
FOTO:
Didier Torche
1 od 2
left-arrowright-arrow
Na Kupu šampiona učestvuje pet prvaka država i SPID (Sarajevo) kao pobjednik Eurolige. Od učesnika, to su domaćin Zagreb, Fantomi, Nola, kao prvak Italije, Start Wroclaw iz Poljske, Laktaši - Srbija, nažalost, i SPID. Nadam se da ćemo se vidjeti u ovim prostorijama da proslavimo još jedne titulu. Sve osim titule prvaka Evrope uprava i igrači smatraju svojim neuspjehom - rekao je Mirsad Mirojević, direktor Fantoma.
Optimista je i Sead Mršo, trener OKI Fantomi.
- Lijepo se osjećam, a za to su krivci moji igrači. Ove godine branimo titulu prvaka Evrope i države. Sinoć smo odigrali glavni test u Lukavci i slavili sa 3:0. Sve štima i nadam se da ću biti zadovoljan i naokon povratka iz Poreča. Kada je u pitanju titula prvaka države, odradili smo 90 posto posla, jer u ovoj polusezoni nismo izgubili ni set. Sada smo fokusirani da odbranimo titulu prvaka Evrope. Nadam se da ćemo uspjeti u tome . kazao je Mršo.
Ispred igrača medijima se obratio kapiten Mirzet Duran.
- Direktor i trener su rekli sve oko odlaska na Kup prvaka. Praktično nismo ni prestali trenirati, odmorili smo samo 15-ak dana u decembru i nakon toga smo počeli sa laganim treninzima, da bismo sve finalizirali za Eurokoup. Najveći protivnik će nam biti SPID, ali moramo ozbiljno ući u sve utakmice - poručio je kapiten Fantoma.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.