open-navfaktor-logo
search
Životna priča
Migrant iz Irana preko Sarajeva stigao do Njemačke i titule evropskog prvaka
Dvadesetsedmogodišnji Iranac Karoo Mahmoud Giyahi nekoliko godina živio je u Sarajevu, a nedavno je u Njemačkoj postao evropski prvak u kik boksu.
24.04.2023. u 16:12
get url
text

VEZANI TEKST - Karoo Mahmoud Giyahi: Migrant iz Irana koji iz Sarajeva želi stići do titule svjetskog prvaka

O njegovom životu mogao bi se snimiti film ili serija. Još kao dječak je maštao da jednog dana postane svjetski šampion u borilačkim sportovima, zbog čega je vrlo rano počeo trenirati.

Životni put, u međuvremenu, doveo ga je u našu zemlju. Ovaj migrant iz Irana bio je stanovnik glavnog grada BiH, u kojem je nastavio živjeti svoje sportske snove.

Trenirao je vrijedno u klubu borilačkih sportova "Gazija", ali očito nikada nije zaboravio svoje trenere.

- Šampion Evrope u organizaciji "WFMC Open European Championships" Karoo Giahi naš prijatelj i brat. Iako je njegov put migracije odveo do Evrope (Njemačka) nije zaboravio nas kao svoj put prema uspjehu. Na svom meču za pojas evropskog prvaka je izašao sa znakom našeg kluba i nakon meča se zahvalio i našem kolektivu za uspjeh koji je postigao.

Zaista svaki trud koji pokažeš prema nekome i taj pokaže svoj obraz i karakter dobiješ volju i snagu da i dalje daš više i bolje sebe i svoj trud društvu i pojedincu. Karo je veliki čovjek, veliki borac i svijet će tek da čuje za ovog momka - piše u objavi na zvaničnom Facebook profilu kluba borilačkih sportova "Gazija".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.