open-navfaktor-logo
search
Vi ste ponos BiH
Pala i Ukrajina: Zlatni ljiljani u finalu Evropskog prvenstva
Izabranici selektora Mirze Hrustemovića u finalu će igrati protiv Rusije
19.07.2019. u 20:22
get url
text

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirale su u finale Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

Zlatni ljiljani večeras su u polufinalu savladali Ukrajinu sa 3:0 u setovima (25:20, 25:12, 25:19), što im je bila sedam pobjeda u nizu na turniru u Budimpešti, uz set razliku 21:0. Izabranici selektora Mirze Hrustemovića u finalu EP-a igrat će protiv Rusije, koja je u drugom polufinalu sa 3:0 savladala Njemačku, a koju smo u grupnoj fazi dobili sa 3:0.

U prvom setu bilo je mnogo uzbuđenja, a otpor žilavih Ukrajinaca naši momci slomili su tek u finišu seta. U nekoliko navrata rival je ima i prednost, ali su Delalić i društvo dodali gas i slavili sa 25:20.

Drugi set pokazao je pravi omjer snaga. Zlatni ljiljani su od početka do kraja držali rezultatsku prednost i bilo je pitanje samo koliko će poena prepustiti rivalu. Slavili su sa 25:12. 

Ukrajinci su poveli u trećem setu, ali ubrzo su stvari došle na svoje mjesto. Serijom 4:0 odlazimo na 10:6 i već tada je bilo izvjesno da nam se smješni još jedno finale. Ljiljani su preiskusni da bi prokockali veliku prednost i ovaj set riješili su u svoju korist (25:19)

Finale, u kojem će BiH jurišati na 10. zlato, igra se sutra od 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.